Hotel Drachten is geopend

Van der Valk Hotel Drachten is uitsluitend geopend voor hotelgasten voor een overnachting, heerlijke lunch, uitgebreid diner, gezellige borrel of zakelijke bijeenkomst. Graag vragen wij u rekening te houden met de aangescherpte maatregelen om uw gezondheid en die van onze medewerkers te kunnen waarborgen. Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in onze publieke ruimtes. Het mondkapje mag af zodra u plaatsneemt aan tafel of in de zaal waar de bijeenkomst is. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen voor een veilig en vertrouwd verblijf in ons hotel!

Geopende faciliteiten

Hotel
Onze hotelkamers zijn toegankelijk voor zakelijke en leisure gasten. Als hotelgast kunt u gebruik maken van het ontbijt, lunch en diner.

Restaurant & brasserie
Het restaurant en de brasserie zijn uitsluitend geopend voor hotelgasten. Uiteraard volgens de richtlijnen vanuit overheid en RIVM én op basis van reservering. Wij vragen u om op 1,5 meter afstand van elkaar te wachten tot onze host u een tafel wijst. Het kan mogelijk zijn dat er wat aanpassingen zijn in de aankleding van het ontbijt, lunch of diner. Waarvoor uw begrip. Ook nemen wij voor aanvang een gezondheidsverklaring af en registreren wij tot 14 dagen uw persoonlijke gegevens. Daarnaast bieden wij onze hotelgasten contactloze roomservice aan.

U mag met maximaal vier personen uit hetzelfde huishouden aan een tafel zitten. Vormt u geen huishouden? Dan wordt u op anderhalve meter afstand van elkaar geplaatst. Bent u met meer personen? Dan wordt u aan verschillende tafels geplaatst. Tot nader bericht organiseren wij geen brunch- en lunchbuffet.

Het restaurant en de brasserie sluiten om 22.00 uur. Na 20.00 uur schenken wij geen alcoholische dranken meer.

Terras
Bij mooi weer is ons terras geopend, voor zowel lunch, diner als borrel. Reserveren is hiervoor niet mogelijk.

Zondagsbrunch
De Van der Valk Zondagsbrunch thuis beleven? Iedere zondag kunt u de Zondagsbrunch To Go genieten van alle heerlijkheden, zoals belegde broodjes, salades en warme gerechten. U kunt de compleet verzorgde Zondagsbrunch To Go tussen 11.00 - 12.00 uur afhalen bij Van der Valk Hotel Drachten. Bestel de brunch uiterlijk de vrijdag vóór de betreffende zondag. Reserveer hier.

High Tea To Go
Dagelijks kunt u de Van der Valk High Tea bij u thuis beleven. Bestel de high tea uiterlijk twee dagen van te voren. Reserveer hier.

Zalen
Reserveringen voor onze zalen worden in overleg afgestemd, volgens de richtlijnen vanuit overheid en RIVM. Neem contact op met de Afdeling Sales via 0512 - 58 63 07 of sales@drachten.valk.com.

Fitness
De Fitness zaal is tot nader bericht gesloten.

Fietsverhuur
Het is nog steeds mogelijk om (elektrische) fietsen te huren. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Oplaadpunt elektrische auto's en Tesla Superchargers
Het is nog steeds mogelijk om je elektrische auto of Tesla op te laden bij een van de oplaadpunten.

Veilig en vertrouwd

Bij Van der Valk heeft de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten en medewerkers de hoogste prioriteit. Om uw gezondheid en veiligheid te kunnen waarborgen, willen wij u vragen tijdens uw bezoek aan ons hotel het volgende beleid na te leven: 

  • Volg aangegeven looprichting en hygiëne maatregelen
  • Houd 1,5 meter afstand van andere gasten en medewerkers
  • Schud geen handen metmede-gasten of hotelpersoneel 
  • Was uw handen regelmatig en volgens de richtlijnen van het RIVM
  • Gebruik papieren handdoekjes om uw handen te drogen
  • Hoest en nies in uw elleboog en wend u af van mede-gasten en hotelpersoneel
  • Betaal bij voorkeur met pin of contactloos

Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Dan vragen wij u thuis te blijven en niet naar ons hotel te komen.

Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact op onze receptie via +31 (0)512 520705 of info@drachten.valk.com.

Veelgestelde vragen

Mag Van der Valk als hotel en restaurant geopend zijn?
Ja, volgens de richtlijnen van de overheid is het toegestaan om als hotel geopend te zijn. Eet- en drinkgelegenheden in het restaurant ten behoeve van onze hotelgasten mogen geopend zijn.

Is het bezoeken van een Van der Valk hotel veilig?
Van der Valk neemt uw gezondheid en die van de medewerkers uiterst serieus. Wij hebben aangescherpte maatregelen binnen het hotel zodat dit gewaardborgd kunt worden. 
Alle Van der Valk hotels zijn ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij doen er als hotel alles aan om risico’s tot een minimum te beperken. 

Kan ik als hotelgast gebruik maken van de restaurant voorzieningen? 
Ja, als hotelgast mag u gebruik maken van het restaurant. Wij hanteren hier aanscherpte maatregelen om uw bezoek in ons restaurant zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ons bedienend personeel draagt een mondkapje.

Is het mogelijk om roomservice te bestellen?
Ja, u kunt via de receptie roomservice bestellen op uw hotelkamer. Hiervoor is een aangepaste menukaart die u op uw hotelkamer vindt. U kunt onbijt en diner op hotelkamer laten brengen.

Welke faciliteiten zijn er in het hotel geopend?
Het restaurant en de brasserie zijn geopend voor zowel hotelgasten als leisure gasten. De fitness zaal is tot nader bericht gesloten.

Is het mogelijk om gebruik te maken van faciliteiten zoals een (elektrische) fiets huren bij het hotel?
Ja, vraag bij de receptie naar de mogelijkheden. Ook het opladen van elektrische auto's of Tesla's is nog steeds mogelijk.

Kan ik mijn boeking annuleren of wijzigen? 
U kunt alle type reserveringen kosteloos annuleren tot 24 uur voor aankomst. Dit is van toepassing op individuele hotelkamer reserveringen. Op groepsreserveringen (reserveringen bestaande uit 8 hotelkamers of meer) zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca van toepassing. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met het hotel via info@drachten.valk.com of +31 (0)512 52 07 05.

Kan ik op de dag van aankomst mijn boeking wijzigen als ik verkouden ben of hoest?
Wij vragen u contact op te nemen met het hotel via info@drachten.valk.com of +31 (0)512 52 07 05.