Hotel Drachten heet u van harte welkom!

Van der Valk Hotel Drachten is geopend voor gasten met als zonder hotelovernachting. Wees welkom in ons restaurant, in de brasserie, op het terras (bij goed weer), in de zalen en voor overnachtingen.

Wij vragen u rekening te houden met de maatregelen die nog van kracht zijn, om uw gezondheid en die van andere gasten en onze medewerkers te waarborgen. Wij gebruiken de richtlijnen en aanbevelingen van het RIVM en de overheid als uitgangspunt, vertrouwende erop dat onze gasten eigen verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot het opvolgen van de corona maatregelen. Wij kijken uit om u in goede gezondheid te mogen verwelkomen in ons hotel!

Momenteel geldt in het gehele hotel

 • Het houden van 1,5e meter afstand van andere gasten en onze medewerkers is niet meer verplicht. 1,5e meter blijft echter een veilige afstand;
 • Het dragen van een mondkapje (ook als u zich verplaatst door het hotel) is niet meer verplicht;
 • Het tonen van een geldig Coronatoegangsbewijs (in de vorm van een QR-code) is niet meer verplicht.

Deze basisadviezen blijven van kracht

 • Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Dan vragen wij u thuis te blijven, niet naar het hotel te komen en zich te laten testen. Bij een negatieve testuitslag bent u uiteraard welkom in ons hotel.
 • Was uw handen regelmatig en volgens de richtlijnen van het RIVM;
 • Hoest en nies in uw elleboog en wend u af van andere gasten en hotelmedewerkers;
 • Betaal bij voorkeur met pin/creditcard of contactloos.

Mocht u meer vragen hebben over de ingestelde maatregelen, neemt u dan contact op met ons via +31 (0)512 520705 of info@drachten.valk.com.

Fitness

De fitnessruimte is geopend voor hotelgasten. Via de receptie kunt u toegang krijgen tot de ruimte.

Fiets- en scooterverhuur

Het is mogelijk om (elektrische) fietsen en e-scooters te huren bij onze receptie. Ook zonder hotelovernachting kunt u een e-scooter bij ons huren. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Oplaadpunt voor elektrische auto's en Tesla Superchargers

Het is mogelijk om uw elektrische auto of Tesla op te laden bij één van onze oplaadpunten.

Veelgestelde vragen

 • Is het bezoeken van een Van der Valk hotel veilig?
  Van der Valk neemt uw gezondheid en die van de medewerkers uiterst serieus. Wij hebben aangescherpte maatregelen binnen het hotel zodat dit gewaardborgd kunt worden. Alle Van der Valk hotels zijn ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij doen er als hotel alles aan om risico’s tot een minimum te beperken. 
 • Kan ik nog een coronatest laten doen bij Van der Valk Drachten?
  Nee, de corona teststraat op het parkeerterrein van Van der Valk Hotel Drachten is gesloten. Wilt u testen, dan kunt u een testafspraak maken via https://www.testenvoortoegang.org/. Zij bieden gratis coronatesten aan op meerdere locaties rondom ons hotel (bijvoorbeeld in Drachten, Wolvega, Assen, Leeuwarden).
 • Kan ik als hotelgast gebruik maken van de restaurant voorzieningen? 
  Ons restaurant en onze brasserie zijn geopend voor gasten met én zonder hotelovernachting.
 • Is het mogelijk om roomservice te bestellen?
  Ja, dat is mogelijk. U kunt alle gerechten van de menukaart bestellen en vervolgens ophalen bij de receptie, of tegen een toeslag van €10 laten bezorgen bij uw hotelkamer.
 • Welke faciliteiten zijn er in het hotel geopend?
  Het restaurant, de brasserie, het terras zijn geopend voor gasten mét en zónder hotelovernachting. Gasten met hotelovernachting kunnen ook gebruik maken van de fitness ruimte.
 • Is het mogelijk om gebruik te maken van faciliteiten zoals een (elektrische) fiets huren bij het hotel?
  Ja, vraag bij de receptie naar de mogelijkheden. Ook het opladen van elektrische auto's of Tesla's is mogelijk.
 • Kan ik mijn boeking annuleren of wijzigen? 
  U kunt de meeste reserveringen kosteloos annuleren tot 24 uur voor aankomst. Dit is van toepassing op individuele hotelkamer reserveringen die u heeft gemaakt via een Van der Valk website (valkverrast.nl of hoteldrachten.nl). Voor non-refundable boekingen en/of boekingen via boekingssites (zoals Hotelspecials, Booking.com) gelden andere regels. Op groepsreserveringen (reserveringen bestaande uit 8 hotelkamers of meer) zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca van toepassing. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met het hotel via info@drachten.valk.com of +31 (0)512 52 07 05.
 • Kan ik op de dag van aankomst mijn boeking wijzigen als ik verkouden ben of hoest?Wij vragen u contact op te nemen met het hotel via info@drachten.valk.com of +31 (0)512 52 07 05.