Planetarium

Op 33 minuten rijden vanaf het hotel vindt u één van de mooiste plaatsjes van Friesland, Franeker. De stad Franeker behoort tot één van de 11 steden van de Elfstedentocht en staat met name bekend om het historische Planetarium. In het museum kunt u het oudst werkende planetarium ter wereld bekijken.  

Het planetarium

In het planetarium kunt u het mechanische model van het zonnestelsel bekijken, hiermee wordt de sterrenhemel afgebeeld. Eise Eisinga bouwde het planetarium in zijn huis voor zichzelf, maar nu kan iedereen geïnformeerd worden over hoe het zonnestelsel in elkaar zit. 

Het museum

In het museum vindt u buiten het planetarium nog diverse andere vaste- en tijdelijke exposities. Duik in een wereld vol historie en neem een kijkje. Daarnaast is het museum verkozen tot Kidsproof, dus een ideaal uitje voor met het hele gezin! 

Franeker 

Buiten uw bezoek bij het planetarium biedt de stad Franeker een gezellige en historische sfeer. Geniet van een lekker drankje op een terras of maak een verrassende stadswandeling. Daarnaast is er nog een ruim aanbod aan musea te vinden om uw culturele dag verder uit te breiden.