Planetarium

Op 33 minuten rijden vanaf het hotel vindt u één van de mooiste plaatsjes van Friesland, Franeker. De stad Franeker behoort tot één van de 11 steden van de Elfstedentocht en staat met name bekend om het historische Planetarium. In het Planetarium museum kunt u het oudst werkende planetarium ter wereld bekijken.  

Het Planetarium

In het Pllanetarium kunt u het mechanische model van het zonnestelsel bekijken, hiermee wordt de sterrenhemel afgebeeld. Eise Eisinga bouwde het Planetarium in zijn huis voor zichzelf, maar nu kan iedereen geïnformeerd worden over hoe het zonnestelsel in elkaar zit. 

Het museum

In het museum vindt u buiten het planetarium nog diverse andere vaste- en tijdelijke exposities. Duik in een wereld vol historie en neem een kijkje. Daarnaast is het Planetarium museum verkozen tot Kidsproof, dus een ideaal uitje voor met het hele gezin! 

Franeker 

Buiten uw bezoek aan het Planetarium biedt de stad Franeker een gezellige en historische sfeer. Geniet van een lekker drankje op een terras of maak een verrassende stadswandeling. Daarnaast is er in de stad een ruim aanbod aan museum te vinden om uw culturele dag verder uit te breiden.

Planetarium Groningen

Hoewel Franeker bekend staat om zijn planetarium museum, is het ook interessant om te vermelden dat Groningen een eigen planetarium het heeft. Het planetarium in DOT Groningen biedt een unieke kijk op het heelal en is zeker een bezoek waard voor liefhebbers van astronomie. Vanaf ons hotel is het maar een half uur rijden naar dit Planetarium!

Hotel Drachten

Combineer uw bezoek aan het planetarium met een overnachting bij Van der Valk Drachten voor een complete ervaring! Na een fascinerende dag vol ontdekkingen in het planetarium en het verkennen van de historische stad Franeker of de bruisende stad Groningen, kunt u genieten van een heerlijk diner en een fijne overnachting in ons hotel!

Boek hier uw overnachting