Bezoek Leeuwarden

Combineer uw bezoek aan Hotel Drachten met een dagje Leeuwarden. Leeuwarden ligt op 30 autominuten van Drachten en is de hoofdstad van Friesland, het start- en eindpunt van de Elfstedentocht én verkozen tot de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018! Deze stad ademt kunst en cultuur. Hieronder leest u een aantal activiteiten die u zeker niet mag overslaan tijdens uw bezoek aan Leeuwarden!

Bezoek de gevangenis

Tot 2007 fungeerde de Blokhuispoort nog als gevangenis, maar tegenwoordig vindt u er een mix van cultuur en horeca. De restaurants zijn echt een bezoekje waard, en ook de rondleiding door deze oude gevangenis is zeker de moeite waard! Voor meer informatie, het reserveren van de rondleiding en informatie over diverse workshops en andere evenementen gaat u naar https://www.blokhuispoort.frl.

Houdt u van shoppen?

De Nieuwestad is de winkelstraat van Leeuwarden, waar u ook vele, gezellige horecatentjes (met terras op het water!) vindt. Een van de zijstraatjes en tevens meerdere malen uitgeroepen tot leukste winkelstraatje van Nederland, is de Kleine Kerkstraat. Hier zijn vintage winkels, kleine speciaalzaken en ambachtszaken gevestigd. Ook de Oude en Nieuwe Oosterstraat zijn een bezoekje waard! Hier vindt u onder andere vintage-, cadeau- en woon- en lifestylewinkeltjes.

Picknicken in de Prinsentuin

De Prinsentuin is het stadspark van Leeuwarden. Een prachtig park aan het water waar u bijvoorbeeld heerlijk kunt picknicken of gewoon doorheen kunt wandelen. In de zomer worden op zondagen weleens concerten gegeven in dit park!

Beklim De Oldehove

De Oldehove is de 'skeve toren' van Leeuwarden. Deze 39 meter hoge toren staat 1,99 meter uit het lood! Natuurlijk is het leuk om deze toren van dichtbij te bekijken, maar u kunt er ook nog voor kiezen deze scheve toren te bekimmen! De openingstijden en meer informatie vindt u hier https://www.oldehove.eu

Het Fries Museum

Dit museum is ontzettend veelzijdig en geschikt voor jong & oud. Met wisselende tentoonstellingen, verschillende activiteiten, workshops en rondleidingen raakt u hier niet uitgekeken. Meer informatie vindt u op https://www.friesmuseum.nl.

Leeuwarden vanaf het water

Ontdek Leeuwarden vanaf het water door een elektrische sloep te huren! Zo vaart u geruisloos door de grachten en ziet u Leeuwarden vanaf een heel andere kant! Echt een aanrader! U huurt eenvoudig een elektrische sloep via https://bootverhuurbonkevaart.nl.