Bootverhuur in en rondom Drachten

Zegt u Friesland, dan zegt u natuurlijk water! Onze provincie kent vele meren, kanalen, en andere, waterrijke natuurgebieden. Bezoekt u ons hotel, dan is een boottochtje zeker aan te raden! Hieronder vindt u verschillende opties voor een onvergetelijke boottocht, eventueel in combinatie met een bezoek aan Leeuwarden.

Boot huren Drachten

Natuurlijk kunt u een bootje huren in Drachten. Verschillende jachthavens (zoals Bootverhuur Naut en De Drait) aan de westkant van Drachten bieden bootverhuur aan. Vanuit Drachten kunt u bijvoorbeeld varen naar de Alde Feanen; een prachtig natuurgebied om vanaf het water te ontdekken. Ook dorpjes zoals De Veenhoop en Grou zijn leuk om te bezoeken. Verder vindt u ten noorden van Drachten het Burgumer Mar en De Leien; prachtige meren om op te varen!

De Alde Feanen vanaf het water

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vanaf De Veenhoop of Eernewoude een bootje te huren, zodat u zich gelijk in Nationaal Park De Alde Feanen bevindt. Bij Camping It Wiid in Eernewoude kunt u verschillende soorten sloepen, motorboten en valkjes huren om het natuurgebied De Alde Feanen te ontdekken. Ook het huren van een sup of kano behoort hier tot de mogelijkheden.

Leren zeilen in Friesland

Liever een actieve watersportactiviteit ondernemen? Zeilschool De Veenhoopbiedt zeilcursussen van jong tot oud! Een fantastische ervaring en zeker een aanrader als u in Friesland bent.

Boot huren Leeuwarden

Wilt u uw bezoekje aan Drachten combineren met een bezoek aan onze provinciehoofdstad Leeuwarden? Een goede keus, wat ons betreft! Deze stad ademt cultuur, kunst en sfeer. Ook hier kunt u prachtige boottochtjes maken! Bij Bootverhuur Bonkevaart huurt u eenvoudig een comfortabele, elektrische sloep, geschikt voor groepen tot wel 10 personen! Vaar door de grachten van het centrum van Leeuwarden, de wateren rondom Leeuwarden en ontdek bijvoorbeeld de Groote Wielen.