Museum Belvédère

Op 22 kilometer van het hotel ligt museum Belvédère (Heerenveen-Oranjewoud). Alleen de architectuur van het museum Belvédère Heerenveen is al een bezoekje waard. Dit prachtige, langwerpige gebouw met doorkijk naar het achterliggende natuurgebied is erg indrukwekkend en is ook bekroond met de BNA-architectuurprijs. Over het daarachter liggende natuurgebied later meer.

Abstracte en figuratieve natuurbelevingen

Museum Belvédère ligt aan de rand van het bosrijke Oranjewoud. De collecties richten zich op de schilderkunst en artistieke natuurbelevingen die zowel abstract als figuratief zijn. De kunstenaars die hun collecties in het museum Belvédère tentoonstellen komen veelal uit Friesland of Noord-Nederland. 

Rondleidingen, meer informatie en tarieven Museum Belvédère

Wilt u een rondleiding door het museum Belvedère Heerenveen? Dat is mogelijk! De ervaren gidsen van museum Belvedère nemen u graag mee door de vaste collectie of de actuele tentoonstelling, waardoor u een dieper inzicht krijgt in de kunstwereld. Vraag uw rondleiding twee weken van tevoren aan. Meer informatie over het museum vindt u hier: Home | Museum Belvédère (museumbelvedere.nl)

Wandelroute met verhalen over “Tante Marijke”

Aan de achterkant van het museum Belvedère is een landgoed gelegen, waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. Een échte aanrader is de ruim 7,5 km lange “beleefroute” door dit gebied. Door middel van een app op uw telefoon komt u door middel van mini-documentaires, podcasts en spelletjes meer te weten over de omgeving. De “beleef”wandelroute achter Museum Belvédère gaat over “Tante Marijke”, oftewel, over het leven van Maria Louise van Hessen-Kassel. Terwijl u wandelt neemt Jort Kelder u mee door het leven van deze prinses.

Beleefroute app izi.travel

De applicatie die u dient te downloaden op uw telefoon heet izi.TRAVEL. Na het openen van de app kunt u zoeken op ‘Tante Marijke’ waarna de route op uw telefoon verschijnt en u de verhalen over de omgeving kunt starten zodra u op een van de aangegeven punten bent aangekomen.

Meer informatie over deze en andere (!) beleefroutes vindt u hier: Wandelen door Oranjewoud | Visit Friesland | ZuidoostFriesland.nl