Bezoek de Waddeneilanden!

Holwerd ligt op 45 autominuten van het hotel. Vanaf daar kunt u de veerboot nemen naar Ameland of  Schiermonnikoog. Vanaf Holwerd bent u in ongeveer een uur op Ameland, en in 45 minuten op Schiermonnikoog. Deze twee Waddeneilanden Friesland zijn echt een bezoekje waard, al is het alleen al om het eilandgevoel te ervaren.

Ameland heeft alles!

Het eiland Ameland is divers qua natuur. U vindt er duinen, strand, bos, het wad en uitgestrekte weilanden. Vergeet de gezellige dorpjes Nes en Hollum niet te bezoeken en beklim natuurlijk de vuurtoren Bornrif! Deze vuurtoren is in 1880 gebouwd en is 55 meter lang.

U kunt heerlijk fietsen op Ameland. Wist u dat Ameland 100 kilometer aan fietspaden heeft? Genoeg te doen dus! Even bijkomen van uw fietstocht? Beachclub The Sunset & strandtent Sjoerd Ameland zijn echt de plekken waar u heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon heerlijk een kopje koffie met gebak nuttigen. Het is mogelijk uw auto mee te nemen op de veerboot naar Ameland, anders dan bijvoorbeeld de Waddeneilanden Schiermonnikoog of Vlieland.

Schiermonnikoog: rust & ongerepte natuur 

Schiermonnikoog is kleiner dan Ameland, en er heerst een enorme rust. Dat komt mede doordat bezoekers van het eiland de auto moeten achterlaten in Holwerd. Stap aan boord van de veerboot en laat de hectiek van het vasteland achter, terwijl u koers zet naar dit pareltje tussen de Waddeneilanden. En wist u dat Schiermonnikoog twee vuurtorens kent: de witte en de rode. Alleen de rode vuurtoren is nog in functie op het Waddeneiland.

De ongerepte natuur is prachtig en vooral vogelaars en rustzoekers zijn hier op het juiste adres. Schiermonnikoog is voorzien van een uitstekend netwerk voet-, fiets- en ruiterpaden. Echt het perfecte eiland om een dagje door te brengen!

Wilt u meer weten over De Waddeneilanden? Bezoek de website https://www.visitwadden.nl/nl.

Hotel Drachten en de Waddeneilanden

Tijdens uw verblijf in Drachten één van de Waddeneilanden bezoeken? Dat kan natuurlijk! Boek een overnachting in één van onze hotelkamers en kom heerlijk tot rust bij ons in Van der Valk Hotel Drachten na een dag vol activiteit op één van de Waddeneilanden.

Boek een overnachting

Van der Valk Texel

Wist u dat er sinds 2021 ook een Van der Valk vestiging op Texel is gevestigd? Vlakbij badplaats De Koog is Van der Valk Hotel Texel - De Koog gevestigd. Hier ervaart u de rust van de natuur, wandelt u in 30 mintuten naar de zee en staat u binnen 10 minuten fietsen in De Koog. Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en groot genoeg om een weekend of week door te brengen.