Bezoek de Waddeneilanden!

Holwerd ligt op 45 autominuten van het hotel. Vanaf daar kunt u de veerboot nemen naar Ameland of  Schiermonnikoog. Vanaf Holwerd bent u in ongeveer een uur op Ameland, en in 45 minuten op Schiermonnikoog. Deze twee eilanden zijn echt een bezoekje waard, al is het alleen al om het eilandgevoel te ervaren.

Ameland heeft alles!

Het eiland Ameland is divers qua natuur. U vindt er duinen, strand, bos, het wad en uitgestrekte weilanden. Vergeet de gezellige dorpjes Nes en Hollum niet te bezoeken en beklim natuurlijk de vuurtoren! U kunt heerlijk fietsen op Ameland. Wist u dat Ameland 100 kilomter aan fietspaden heeft? Genoeg te doen dus! Even bijkomen van uw fietstocht? Beachclub The Sunset & strandtent Sjoerd Ameland zijn echt de plekken waar u heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon heerlijk een kopje koffie met gebak nuttigen. Het is mogelijk uw auto mee te nemen op de veerboot naar Ameland, anders dan Schiermonnikoog.

Schiermonnikoog: rust & ongerepte natuur 

Schiermonnikoog is kleiner dan Ameland, en er heerst een enorme rust. Dat komt mede doordat bezoekers van het eiland de auto moeten achterlaten in Holwerd. De ongerepte natuur is prachtig en vooral vogelaars en rustzoekers zijn hier op het juiste adres. Schiermonnikoog is voorzien van een uitstekend netwerk voet-, fiets- en ruiterpaden. Echt het perfecte eiland om een dagje door te brengen!

Wilt u meer weten over De Wadden? Bezoek de website https://www.visitwadden.nl/nl.

Tijdens uw verblijf in Drachten een van deze eilanden bezoeken? Dan is het eiland arrangement perfect voor u!

Bekijk het eiland arrangement 

Van der Valk Texel

Wist u dat er sinds 2021 ook een Van der Valk vestiging op Texel is gevestigd? Vlakbij badplaats De Koog is Van der Valk Hotel Texel - De Koog gevestigd. Hier ervaart u de rust van de natuur, wandelt u in 30 mintuten naar de zee en staat u binnen 10 minuten fietsen in De Koog. Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en groot genoeg om een weekend of week door te brengen.