Bezoek Groningen

Op 30 autominuten vanaf ons hotel vindt u de stad Groningen. De beste binnenstad, de leukste studentenstad en de meest fietsvriendelijke stad: Groningen is het allemaal! Groningen biedt dagjesmensen, toeristen en winkelend publiek alles wat u van een stad mag verwachten en is het culturele hart van de provincie Groningen.

Er gaat niets boven Groningen

De slogan van de stad. Wilt u Groningen zelf van boven bekijken? Beklim de Martinitoren of bezoek de hoogste verdieping van het naastgelegen Forum! Dit culturele centrum is sowieso een bezoekje waard! In het Forum vindt u een bibliotheek, theater, bioscoop en nog veel meer. Op het dakterras heeft u uitzicht over de hele stad en kunt u neerstrijken voor een drankje. Gedurende het hele jaar worden er exposities, tentoonstellingen, talks en cursussen voor jong en oud gegeven. Bekijk alles wat het Forum te bieden heeft op https://forum.nl.

Winkelen in de gezellige straten

Houdt u van winkelen? Dan is Groningen perfect voor u! Met de grote winkelstraat, marktjes, en de kleine, gezellige straatjes (tip: de Folkingestraat) is Groningen divers, gezellig en vindt u alles waar u naar op zoek bent (een ook waar u niet naar op zoek bent). Daarnaast is het iedere zondag koopzondag in Groningen!

Het Groninger Museum

Wanneer u met het openbaar vervoer naar Groningen komt, kunt u er niet omheen: het Groninger Museum! Dit museum is niet alleen van de buitenkant een echte eye-catcher, maar ook van binnen! Het museum wordt beschreven als een museum "voor kunst en kunstgeschiedenis: schilderkunst, ontwerp, fotografie, mode, installaties, toegepaste kunst en archeologie". Het perfecte uitje voor jong en oud! Meer informatie vindt u op https://www.groningermuseum.nl.

Het gras van het Noorderplantsoen

Een bekend lied onder de studenten in Groningen, dat gaat over het park, middenin de stad Groningen: het Noorderplantsoen! Dit park is echt een bezoekje waard! Het is een prachtig park met daaromheen mooie herenhuizen en middenin het park vindt u Zondag; de plek om te lunchen, dineren of gewoon een kopje koffie te drinken!

Meer tips voor uw bezoek aan Groningen vindt u hier https://www.bijzonderplekje.nl/stedentrip-groningen-de-leukste-tips/