Duurzaamheid bij Van der Valk Drachten

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp en steeds meer bedrijven doen hun best om hun impact op het milieu te verminderen. Dit geldt ook voor Van der Valk Hotel Drachten. Wij nemen duurzaamheid serieus en passen maatregelen toe om onze impact op het milieu te verminderen. Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid richting het milieu en de samenleving. Als familiebedrijf vinden wij duurzaamheid belangrijk, zodat wij onze planeet goed doorgeven aan onze volgende generaties.

GreenStay

Een van de duurzaamheidsmaatregelen die wij nemen is het planten van bomen. GreenStay is een initiatief dat dit mogelijk maakt. Bij GreenStay kunnen onze gasten ervoor kiezen om een kamerschoonmaak over te slaan en in ruil daarvoor planten wij samen met GreenStay een boom! 

Hoe werkt GreenStay?

Stap 1: Gasten boeken een meerdaags verbijf (2 nachten of meer) bij Van der Valk Hotel Drachten.
Stap 2: Tijdens het verblijf hangen gasten een of meerdere dagen de unieke GreenStay deurhanger aan de deurklink van de kamer.
Stap 3: Hangt de deurhanger aan de klink, dan slaan wij de kamerschoonmaak over en rapporteren we het totaal aantal niet schoongemaakte kamers diezelfde avond nog in het portal van GreenStay.
Stap 4: Zodra de getallen zijn ingevoerd kan de door de gasten mogelijk gemaakte boom samen met alle andere bomen in de rapportage hier terugvinden.

Afval reduceren met Orbisk

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid is afvalbeheer. Hiervoor gebruiken wij Orbisk. Het wegen en scannen van afvalcontainers helpt de chefkoks de porties te balanceren, de voorraad te optimaliseren en efficiënter te plannen. Ook helpt het ons het afval te verminderen en te recyclen. Door afval te scheiden en te recyclen, verminderen we de impact op het milieu en verbetert onze duurzaamheid.

Break-out ruimtes

Een ander voorbeeld van duurzaamheid is de break-out ruimte. Dit is een ruimte waar gasten kunnen pauzeren, zonder dat ze daarbij veel afval produceren. De gasten maken gezamenlijk gebruik van de koffie- en theefaciliteiten, waardoor wij minder afval produceren.

Too Good To Go

Een andere belangrijke duurzaamheidsmaatregel is Too Good To Go. Dit is een app waarmee hotels voedselverspilling kunnen verminderen. Door voedsel dat anders weggegooid zou worden aan te bieden via de app, kunnen gasten dit tegen een gereduceerde prijs kopen. Zo wordt er minder voedsel verspild en wordt er bespaard op de kosten van afvalverwerking.

Open Hiring

Tot slot is er het concept van open hiring. Wij nemen mensen aan zonder selectieproces, ongeacht hun achtergrond of ervaring. Dit biedt kansen aan mensen die anders misschien moeilijk werk kunnen vinden. Door open hiring toe te passen, dragen wij bij aan een inclusievere samenleving.

Een duurzame toekomst voor volgende generaties

Al deze maatregelen zijn belangrijk om duurzaamheid in hotels te bevorderen. Door deze maatregelen te nemen, kan een hotel zijn impact op het milieu verminderen en bijdragen aan een betere wereld. Duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor de samenleving als geheel. Wij nemen duurzaamheid serieus en voelen ons verantwoordelijk voor de toekomst van de volgende generaties.