Fietsen en wandelen rondom Drachten

Wilt u sportieve activiteiten ondernemen tijdens uw verblijf in Drachten? Ontdek de veelzijdige omgeving te voet of per fiets! Rondom Drachten zijn ontzettend veel natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Lees hier onze tips!

Beleefroutes in Friesland

Wij zijn fan van de beleefroutes in Friesland! Tijdens deze interactieve wandel-, fiets- en autoroutes leert u door middel van mini-documentaires, podcasts en spelletjes van alles over de omgeving. Het enige wat u nodig heeft tijdens deze route is uw telefoon met daarop de izitravel app.

Een van de routes is bijvoorbeeld de 11 km lange wandelroute 'In adellijke voetsporen', die op 7 kilometer van het hotel start. Middels podcasts, ingesproken door Jort Kelder, wordt u bijgepraat over de historie van de pittoreske dorpjes Olterterp en Beetsterzwaag.

Een prachtige beleefroute die u op de fiets kunt afleggen is bijvoorbeeld de 37 kilometer lange route 'Drijvende krachten'. Deze start in Drachten en leidt u door Nationaal Park De Alde Feanen. De route gaat over het turfsteken en de Friese Skutsjes ('schuitjes').

Meer informatie over deze en andere beleefroutes vindt u op https://www.zuidoostfriesland.nl/routes-overzicht/beleefroutes 

Het Mandefjild bij Bakkeveen

Op 12 kilometer van ons hotel ligt Bakkeveen. Bij Bakkeveen vindt u het Mandefjild; een prachtig en ontzettend veelzijdig natuurgebied met vennen, heidevelden, bos en een zandverstuiving. U kunt hier heerlijk wandelen en er is ook een rolstoelvriendelijk pad aangelegd! Een plattegrond van het gebied en diverse routes kunt u vinden op https://www.itfryskegea.nl/natuurgebied/mandefjild/gebiedskaart/ 

Pontjesroute

Op 13 kilometer van ons hotel ligt De Veenhoop. Vanaf hier kunt u een 41 kilometer lange fietstocht maken door onder andere natuurpark De Alde Feanen, maar ook langs gezellige dorpjes waar u heerlijk op een terrasje kunt neerstrijken. Daarnaast wordt u bij deze route 4, 5 of 6 keer met een fietspontje naar de overkant gebracht. De route vindt u op https://www.friesland.nl/nl/routes/1893387140/de-8-van-grou-pontjesroute-b. Check van tevoren wel even de vaartijden van de pontjes op https://de8vangrou.nl/vaartijden/.

Wandelen in De Deelen

Niet zo bekend als De Alde Feanen, maar zeker een bezoekje waard: De Deelen. Hier kunt u prachtig wandelen over houten vlonders, door het moeras en over legakkers. In 15 autominuten rijdt u vanaf het hotel naar het startpunt (parkeerplaats Hooivaartsweg in Tjalleberd). Volg de rode route voor een prachtige 3,2 kilometer lange wandeling! 

Meer fiets- en wandelroutes

Het Andere Friesland heeft ontzettend veel, diverse fiets- en wandelroutes in de buurt van Drachten samengesteld. Bekijk de fietsroutes via https://www.zuidoostfriesland.nl/routes-overzicht/fietsroutes. Liever wandelen? Hier vindt u de wandelroutes: https://www.zuidoostfriesland.nl/routes-overzicht/wandelroutes.

Is het geen ideaal fiets- of wandelweer? Doe een autopuzzeltocht! Bekijk de autopuzzeltochten hier: https://www.zuidoostfriesland.nl/routes-overzicht/autopuzzeltochten 

Fiets huren?

Wilt u een (elektrische) fiets huren, dat is mogelijk in het hotel! Vraag de receptie naar de mogelijkheden of kijk op https://www.hoteldrachten.nl/faciliteiten/activiteiten/fietsverhuur