Erop uit!

Toeristische informatie

Van der Valk Hotel Drachten biedt een breed scala aan faciliteiten waardoor het een ideale bestemming is voor een comfortabel en ontspannen verblijf. In de directe omgeving is er volop activiteiten te doen en te beleven. Wat dacht u van een dagje naar het prachtige natuurgebied De Alde Feanen, een bezoek aan de bruisende steden Leeuwarden of Groningen, of een ontspannen fietstocht door de Friese wouden? Ontdek de veelzijdigheid van Hotel Drachten!

Bowling Drachten

Bowlen

Een gezellig avondje op stap met familie, vrienden of collega's? Ga gezellig bowlen bij Bowling Drachten, gelegen naast het hotel! Bowling en Hotel Drachten, al sinds 1980 een garantie voor een succesvol uitje

Gezellige Drachten

Drachten

Drachten is een levendige stad in Friesland, bekend om zijn combinatie van moderne voorzieningen en cultuur. De stad heeft een divers aanbod aan winkels en  restaurants. Daarnaast kunt u mooie voorstellingen zien in de schouwburg De Lawei of kunt u een filmpje pakken in de bioscoop. 

Fietsen in Friesland

Fietsen

De omgeving rondom het hotel leent zich perfect voor een heerlijke fietstocht in de natuur. Ontdek de verschillende natuurgebieden en geniet van alles wat Friesland te bieden heeft. U kunt natuurlijk zelf een fiets meenemen, maar de mogelijkheid is er ook om een fiets te huren bij Van der Valk Hotel Drachten. 

In het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, ligt het bijna 4.000 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. De landschappelijke variatie zorgt voor een enorme rijkdom aan planten en dieren. 

Varen in en rondom Drachten

Boten huren

Zegt u Friesland, dan zegt u natuurlijk water! Onze provincie kent vele meren, kanalen, en andere, waterrijke natuurgebieden. Bezoekt u ons hotel, dan is een boottochtje zeker aan te raden!

Bezoek museum

Museum Belvédère

Op 22 kilometer van het hotel ligt museum Belvédère (Heerenveen-Oranjewoud). De collecties in het museum richten zich op de schilderkunst en artistieke natuurbelevingen die zowel abstract als figuratief zijn. Alleen de architectuur van het museum Belvédère Heerenveen is al een bezoekje waard.

Ontspannen verblijf

Sauna Leeuwerik Hoeve Burgum

Op 15 autominuten vanaf het hotel ligt Sauna Leeuwerik Hoeve Burgum waar je kan ontspannen en genieten in dé sauna van Friesland. Kies voor persoonlijke aandacht, hygiëne en ontspanning bij Thermen & Beauty LeeuwerikHoeve.

Historisch Leeuwarden

Leeuwarden

Combineer uw bezoek aan Hotel Drachten met een dagje Leeuwarden. De hoofdstad van Friesland is het start-en eindpunt van de Elfstedentocht én verkozen tot de Culturele Hoofdstad van Europa van 2018!

Museum in Franeker

Planetarium

De stad Franeker behoort tot één van de 11 steden van de Elfstedentocht en staat met name bekend om het historische Planetarium. In het Planetarium museum kunt u het oudst werkende planetarium ter wereld bekijken. 

Wandelen in Drachten

Heerlijk wandelen

Geniet van de prachtige natuur met een heerlijke wandeling. Ontdek het schilderachtige landschap van de Friese Wouden of verken de serene paden van het Nationaal Park De Alde Feanen. Maak een wandeling langs de rustige waterwegen en door weelderige bossen.

Uitwaaien op de waddeneilanden

Bezoek de waddeneilanden

Vanuit Van der Valk Hotel Drachten zijn de Waddeneilanden eenvoudig te bezoeken. Een korte rit brengt u naar de veerboten die vertrekken naar bijvoorbeeld Ameland of Schiermonnikoog. Geniet van een dag vol prachtige stranden, duinen en pittoreske dorpjes, en keer daarna terug naar het comfort van ons hotel.

Natuur en omgeving

Het Wallebos

Wandel het Wallebos in en geniet van de diversiteit aan boomsoorten, verschillende vogels en andere diersoorten leven. Kom zelf de magie van het Wallebos ontdekken tijdens uw verblijf bij Hotel Drachten!

Beleef Friesland vanuit de lucht

Ballonvaart

Welkom bij Van der Valk Drachten, de perfecte locatie voor een onvergetelijke ervaring in samenwerking met ballonvaartenmaken.com. Ontsnap aan de alledaagse drukte en ontdek de adembenemende schoonheid van Friesland vanuit een geheel nieuw perspectief: een ballonvaart. 

Op 30 autominuten vanaf ons hotel vindt u de stad Groningen. De beste binnenstad, de leukste studentenstad en de meest fietsvriendelijke stad: Groningen is het allemaal! Groningen biedt dagjesmensen, toeristen en winkelend publiek alles wat u van een stad mag verwachten en is het culturele hart van de provincie Groningen.

Ontdek de dieren van AquaZoo

AquaZoo

Bent u op zoek naar een avontuurlijke en comfortabele vakantie in Friesland? Overweeg dan een bezoek aan AquaZoo Friesland gecombineerd met een verblijf in het Van der Valk Hotel Drachten. Deze perfecte combinatie biedt u de mogelijkheid om te genieten van een dag vol plezier en avontuur in de dierentuin, gevolgd door een ontspannende en comfortabele overnachting in ons fijne hotel.

Naar de bioscoop in Drachten

Bioscoop

Een regenachtige dag of een echte film liefhebber? Bezoek dan Bios Drachten. Deze moderne en goed uitgeruste bioscoop biedt een breed scala aan films voor alle leeftijden en smaken, waardoor het de perfecte bestemming is voor een avondje uit of een gezellig dagje weg.

Beleef een onvergetelijke dag

De Naturij

Bent u op zoek naar een leuk en educatief uitje voor het hele gezin in de buurt van Hotel Drachten? Ontdek De Naturij in Drachten, een veelzijdig natuur- en speelpark waar plezier en leren hand in hand gaan. Deze populaire bestemming in Friesland biedt een breed scala aan activiteiten voor kinderen van alle leeftijden en is de ideale plek voor een dag vol avontuur en ontdekking.