Bezoek het Wallebos!

U zult wel denken: wat moet ik in de winter in Friesland? In de zomer kunt u hier heerlijk fietsen, bootje varen, naar het strand, terrasje pakken... Maar in de winter, tja, wat doet u dan? Hotel Drachten is het voor u gaan ontdekken en zie hier het resultaat: een heerlijke fiets- en/of wandeltocht die ook zeker in de winter de moeite waard is!

Op naar Beetsterzwaag!

Stap bij Hotel Drachten op de elektrische fiets en fiets 9 kilometer door een voornamelijk groene omgeving, richting eindbestemming het Wallebos/Wallebosch in Beetsterzwaag. In Beetsterzwaag aangekomen maakt u eerst een rondje door het centrum en loopt u langs de grote, oude herenhuizen en parkachtige tuinen. Strijk neer op een van de leuke horecatentjes in Beetsterzwaag waar u kunt opwarmen met een kop thee of koffie. 

Het Wallebos

Wandel het bos in en geniet van de diversiteit aan boomsoorten, verschillende vogels en andere diersoorten leven. Het bos is dichtbegroeid. Verder komt u van alles tegen; van naaldbomen tot loofbomen, van verharde paden (handig voor kinderwagens en rolstoelen) tot grote zandbulten. Maar het hoogtepunt van het Wallebos is het vlonderpad. Vanaf het bospad dat parallel aan de gebouwen van Talant loopt, neemt u één van de eerste afslagen naar rechts. Daar ziet u al snel de zandheuvels. Met de zandheuvels aan de rechterhand loopt u alsmaar rechtdoor, waarna u bij de vlonder aankomt. De naaldbomen, weerspiegeling van de bomen in het water, het waterige zonnetje, de vogels... hier is het prachtig. Sla na het vlonderpad linksaf en maak nog een rondje door het bos. Wel even een tip: doe goede, waterdichte schoenen aan, want uw schoenen blijven hier niet droog.

Op naar de heide!

Na een lekker rondje wandelen vervolgt u op de fiets uw weg en fietst u via een verhard bospad naar de Zandlaan. Deze Zandlaan loopt over in de Ald Hearrewei en brengt u naar Lippenhuizen. Het bijzondere aan deze route is dat dit fietspad dwars door de Liphústerheide/Lippenhuisterheide gaat. Dit is een prachtig uitgestrekt heideveld met natte en droge heideterreinen, met daarin bomen en struiken. Deze heide is alleen vanaf het fietspad te bewonderen. Dit fietspad is overigens erg breed en leent zich ook uitstekend voor wandelaars.Als u een beetje met de ogen knijpt is het net alsof u in Afrika bent. Oké, de gure wind langs uw wangen haalt u vervolgens snel weer terug naar Friesland, maar dat geeft niet.

Kom zelf de magie van het Wallebos ontdekken tijdens uw verblijf bij Hotel Drachten!