Simone & Mitra in NL WERKT

09 november 2022

Onze HRM collega Simone staat samen met onze collega Mitra (huishouding) in de novembereditie van NL WERKT! Het artikel gaat over Open Hiring; een baan zonder sollicitatiegesprek. Benieuwd naar het artikel? Lees het hieronder!

Artikel NL WERKT

De week van .. Sjoerd!

05 september 2022

Ondernemend Friesland (informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland) zet elke week een ondernemer uit de buurt in de schijwerpers.. Deze week is het onze General Manager Sjoerd! Lees hier het gehele artikel: De week van Sjoerd Langebeek (of.nl)

Alde Fryske Tsjerken tocht van IJsbrandus

28 augustus 2021

Om 10:00 uur op deze zaterdagochtend vertrok IJsbrandus vanuit zijn woonplaats Nijland. Om 10:45 uur hadden we afgesproken bij de Hermeskerk in Uitwellingerga; zijn eerste stop van deze laatste route. Toen ik het weggetje naar Uitwellingerga insloeg, zag ik ‘m al fietsen op zijn handbike. Wat een timing! Ik reed achter IJsbrandus aan naar de kerk waar we even een praatje en wat foto’s maakten.

Het praatje ging natuurlijk over het weer van vandaag, want met zo’n 20 graden en zon met bewolking afgewisseld lijkt dat zo slecht nog niet. “De eerste etappe, in juni, toen was het 28/29 graden. Dat was wel erg warm”, zei IJsbrandus. Maar toch maakt de stevige wind het ook wel zwaar vandaag.

IJsbrandus is geboren met een open rug en is daardoor vanaf zijn middel verlamd. Maar dat weerhoudt hem er niet van om te sporten. Vroeger deed IJsbrandus aan voetbal en rolstoelbasketbal maar hij kwam er achter dat teamsport niet echt bij hem past. Zes jaar geleden ontdekte hij de handbike en sinds 3 jaar is hij echt fanatiek aan het handbiken. “Ik vind het fantastisch om te doen”. Naast zijn kerkentocht (434 kilometer, 54 kerken) die hij met zijn vader bedacht, heeft IJsbrandus ook nog de Elfstedentocht gefietst! Die tocht werd dit jaar niet op Tweede Pinksterdag gehouden, maar kon door de fietsers op elk gewenst moment in de zomer gefietst worden. “Via een app kon ik stempelen. Vorige week donderdag heb ik ‘m gefietst, en gehaald!”, vertelt hij trots. Trainen doet IJsbrandus één keer per week met een personal trainer en verder onderhoudt hij het fietsen zelf, onder andere door elke dag van en naar zijn werk in Makkum te fietsen.

Inmiddels heeft IJsbrandus 3 van de 4 routes erop zitten. Tijdens de eerste route fietste hij in één dag langs 6 kerken. De tweede route was langs 19 kerken, maar daarbij merkte hij dat dat wel iets te veel van het goede was. “Mensen willen onderweg ook even een praatje met je maken”. Ook kwam IJsbrandus tijdens deze etappe in botsing met een andere fietser, wat ook weer veel tijd en energie kostte. Vanaf toen besloot hij de laatste twee etappes in meerdere dagen te fietsen. “Het moet wel leuk blijven, en geen race tegen de klok worden”. Tijdens deze laatste route fietst IJsbrandus langs de kerken in Uitwellingerga, Goingarijp, Rottevalle, Kortehemmen, Olterterp, Jubbega-Schurega en Gorredijk-Kortezwaag. Na de kerk in Rotevalle fietst IJsbrandus naar ons hotel waar wij hem een overnachting aanbieden. Zo kan hij morgen fris aan het laatste deel van zijn laatste etappe beginnen en deze succesvol volbrengen.

De mooiste kerk die IJsbrandus tot nu toe heeft gezien is de kerk in Sint Annaparochie. “Het is een heel apart bouwwerk”. Bij sommige kerken gaat hij even naar binnen, maar de meeste kerken zijn dicht. "En er is natuurlijk ook niet altijd voor, om overal even naar binnen te gaan".

Morgen (zondag 29 augustus) stapt IJsbrandus weer rond 9:30 uur op zijn fiets en gaat hij nog langs 12 kerken. “En daarna is het voorlopig even klaar, en blijft de fiets even in de garage staan”, aldus de sportieve handbiker.

IJsbrandus, wij wensen je veel succes met je laatste etappe, en geniet daarna van je welverdiende vakantie!

Stichting Milly Mamoudou

06 augustus 2021 

Vorige week waren hier drie vrouwen in Hotel Drachten ijverig met spullen aan het slepen en aan het inladen in een auto. Eén van de vrouwen kende ik, namelijk Corry. De andere twee waren Alice en Aty. Nieuwsgierig als ik ben vroeg ik wat ze aan het doen waren. We gingen er even bij zitten, want dit was niet in één zin uit te leggen. 

Hanneke, de zus van Corry, is al jarenlang bevriend met Alice. Alice zei als klein meisje tegen haar ouders: “Als ik later groot ben, word ik arts in Afrika”. Alice is geen arts geworden, maar heeft in 2004 Stichting Milly Mamoudou opgericht. De stichting geeft kansarme kinderen in de wijken Batouyah en Laminyah (Coyah, Guinee) toegang tot onderwijs en de gezondheidszorg. Maar ook aan de ouders van de kinderen is gedacht! Vlakbij deze wijken is een toeristisch park gebouwd waar de ouders van die kinderen werken. Het park bestaat uit 11 kamers, een zaal, een restaurant en is gelegen aan de rivier. Inmiddels heeft de organisatie in Guinee vijf speerpunten; kinderen, vrouwen, het park, de landbouw en de optiek. Al deze projecten zijn bedoeld om de lokale bevolking op weg te helpen naar zelfstandigheid. Je eigen eten kunnen betalen, je kinderen naar school kunnen sturen, medicijnen kunnen kopen, dát zijn belangrijke ingrediënten voor de waardigheid van een mens. 

Hanneke raakte door haar vriendschap met Alice ook betrokken bij de stichting en reisde in 2009 voor 10 weken af naar Guinee om daar te helpen. Ook Corry ging mee: “Kinderen, daar begint het. Ik vind het zo mooi om iets voor zulke kansarme kinderen te kunnen betekenen, dus zo ben ik ook bij de stichting betrokken geraakt”. Corry heeft op haar beurt ook haar kinderen Sjoerd, Derk, Stijn en haar man Tjomme betrokken bij de stichting. Toen Hanneke en Corry in Guinee waren zijn ook Sjoerd, Stijn, Derk en Tjomme afgereisd naar Guinee. “Eén van mijn meest bijzondere ervaringen”, aldus Sjoerd.  

In de afgelopen jaren zijn er al heel wat spullen naar Guinee gestuurd die hier in het hotel niet meer werden gebruikt. Zo lopen de mensen in Guinee nu rond in de oude bedrijfskleding van Van der Valk. Alice vertelde dat één van de mannen het pak laatst weer even liet aanpassen bij een lokale kleermaker omdat hij er piekfijn uit moest zien voor de doop van zijn kind. De spullen komen dus goed terecht! Eind augustus wordt de zolder van ons hotel weer iets leger doordat er bestek en borden naar Guinee worden gestuurd.  

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan dit mooie project? U kunt uw donatie doen via IBAN nummer NL33TRIO0212499769 t.a.v. Stichting Milly Mamoudou. Voor meer informatie kunt u terecht op de website http://www.mamoudou.nl/. De laatste ontwikkelingen volgen? Bezoek de Facebook pagina’s Stichting Milly Mamoudou en Eco Parc Milly Mamoudou. 

Wegwerkzaamheden knooppunt Drachten

18 juli 2021

Houdt u rekening met extra reistijd als u tussen 19 juli en 28 augustus 2021 van/naar Hotel Drachten gaat?! Er wordt op wisselende dagen en tijden gewerkt aan de weg waarbij (delen van) meerdere rijstroken zijn afgesloten. Volg de gele omleidingsborden en/of plan uw reis vooraf op https://www.vananaarbeter.nl/. Tot ziens in Hotel Drachten!

20 jaar Van der Valk

Aan tafel met ... Tineke

7 juli 2021

Tineke werkt al bijna 14 jaar bij ons in de bediening. Of nouja, ze heeft nog een jaartje een andere functie bekleed binnen Hotel Drachten.

Lees hier een kort interview met Tineke

 

20 jaar Van der Valk

Aan tafel met ... Dinie

30 juni 2021

Dinie is in augustus dit jaar alweer 20 jaar werkzaam in de huishoudelijke dienst bij Van der Valk Drachten! Wat een mijlpaal! Ze kwam hier werken toen Sjoerd nog als klein jongetje het gras rondom het hotel maaide en werkt hier nog altijd met veel plezier.

Lees hier een kort interview met Dinie

 

Update coronamaatregelen 26 juni 2021

26 juni 2021

Vanaf vandaag zijn de coronamaatregelen weer versoepeld. De mondkapjes mogen af in ruimtes waar 1,5e meter afstand gewaarborgd kan worden. Wel geldt er nog een beperking op het aantal gasten dat wij mogen ontvangen in het restaurant (50 gasten). Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en houden ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en Koninklijke Horeca Nederland. Graag vragen wij u rekening te houden met de maatregelen om uw gezondheid en die van onze medewerkers te kunnen waarborgen. 

Meer informatie over de maatregelen leest u hier.

Van der Valk Drachten mag uitbreiden met hotelflat

22 februari 2021

Goed nieuws! Van der Valk in Drachten mag uitbreiden met een dertig meter hoge hotelkamerflat. De overlast voor de buurt valt mee, vindt de gemeenteraad van Smallingerland. Het plan van het hotel is goed uitgewerkt, de uitbreiding is een aanwinst voor Drachten en het is goed voor de werkgelegenheid. Op de FNP na stemden alle partijen dinsdagavond in met de verlening van de omgevingsvergunning, die de weg effent voor de bouw van een nieuwe vleugel met 68 kamers. Lees het hele artikel uit de Leeuwarder Courant hier

Van administratief medewerker naar data-agent

12 februari 2021

Het sluiten van de horeca brengt diverse onzekerheden met zich mee. Er is niet genoeg werk voor de (vaste) medewerkers, maar de kosten blijven oplopen. Daarom zoeken we naar tijdelijke werkplekken voor onze medewerkers. Deze vonden we onder andere bij Messor; een sales- en marketing bedrijf gevestigd op hetzelfde bedrijventerrein als ons hotel.

Als data-agent bij Messor bouw je aan data-sets die gebruikt worden om kunstmatige intelligentie-software op te trainen. Om dat te bereiken transcribeert een data-agent geluidsfragmenten. Twee van onze medewerkers gaan deze uitdaging aan en kruipen achter de computer. ‘Je krijgt ongeveer 60 seconden aan geluid, die je als eerste in logische stukken moet knippen’ vertelt Tam, die normaliter in de facturen zit, ‘en vervolgens typ je heel letterlijk over wat je hoort en wat er gezegd wordt. Zelfs elk zuchtje, kuchje en rinkelend kopje.’ Volgens de medewerkers, die gewend zijn achter een computer te zitten, is dit toch heel anders. ‘Je bent intensief bezig met luisteren en het knippen van de fragmenten komt ook wel precies. Je ogen zijn continu dicht op de computer gericht,’ vertelt Tam, ‘maar we zijn erg blij dat we in dit gezellige bedrijf van waarde kunnen zijn.’

We zijn Messor dankbaar voor deze tijdelijke werkplek en hun flexibiliteit. Toch verlangen we ook weer terug naar een volledig geopend hotel. En wie weet zien we de medewerkers van Messor weer terug tijdens een gezellige vrijdagmiddagborrel in onze brasserie.

20 jaar Van der Valk

Aan tafel met ... Corry en Tjomme

11 januari 2021

20 jaar geleden zetten Corry Van der Valk en Tjomme Langebeek een toekan op het hotel in Drachten. We feliciteren de familie met dit bijzondere jubileum. We hadden het graag uitgebreid gevierd met onze medewerkers en gasten, maar helaas is dat momenteel niet mogelijk. We hopen dat we die mogelijkheid dit jaar alsnog krijgen.

Lees hier een kort interview met Corry en Tjomme

Tijdelijk van keuken naar champignons

11 december 2020

Het sluiten van de horeca brengt diverse onzekerheden met zich mee. Er is niet genoeg werk voor de (vaste) medewerkers, maar de kosten blijven oplopen. Daarom zoeken we naar tijdelijke werkplekken voor onze medewerkers. Want als de horeca weer open mag, willen we natuurlijk verder met ons vertrouwde team. Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk bezocht Koolen Champignons in Marum, waar verschillende medewerkers van zowel Hotel Drachten als Groningen-Hoogkerk aan het werk zijn. Zij stonden te springen om extra handen!

Lees het mooie artikel over deze tijdelijke 'carrièreswitch' hier

Samenwerken in coronatijd

20 november 2020

De ambitieuze Gerry Trouw komt gastkoken in Hotel Drachten! Al op 26-jarige leeftijd werd hij chef en eigenaar van restaurant Fidèle in hartje Drachten. Voorheen was hier restaurant en Michelinster drager Koriander gevestigd. Gerry Trouw start Fidèle met dezelfde ambities.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 december 2020 is chef Gerry te gast bij Hotel Drachten en kunt u genieten van zijn culinaire en eerlijke gerechten. Fidèle staat dan ook voor eerlijk en trouw als het vertaald wordt vanuit het Frans, gerelateerd aan de achternaam van Gerry. Het liefst werkt chef Gerry met producten uit de omgeving en is hij altijd op zoek naar de beste kwaliteit. Reserveer dit exclusieve arrangement en kom genieten van een overnachting en 6 gangen diner. Het diner vangt aan tussen 17.00-17.30 uur.

Reserveer dit exclusieve arrangement

Van der Valk stapt als eerste van Nederland over op duurzame bamboeservetten

13 november 2020

Naast kwaliteit vinden wij ook duurzaamheid erg belangrijk. Door de linnen te vervangen voor 100% biologisch afbreekbare bamboeservetten, wint Van der Valk niet enkel op het gebied van duurzaamheid, maar ze zijn ook voordeliger én efficiënter. In samenwerking met The Branding Club worden kosten, tijd en natuur gespaard, terwijl de gasten profiteren van alle voordelen die het unieke materiaal te bieden heeft.

The Branding Club schreef een mooi artikel over deze innovatie bij Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk en Hotel Drachten. Lees het artikel hier

Naar Schiermonnikoog met het Eiland Arrangement

10 augustus

Strandlaken. Check. Zonnebrand. Check. Bootkaartje. Check. Mondkapje. Check! Na een heerlijke overnachting en uitgebreid ontbijt is het tijd om te vertrekken. Lauwersoog, waar de boot naar Schiermonnikoog vertrekt, is een 40 minuten rijden vanaf Hotel Drachten. Maar wat is er eigenlijk te doen op Schiermonnikoog?

Op een warme zomerdag stap ik op de boot. Direct vakantiegevoel! Het is druk op De Monnik, maar iedereen draagt zoals het hoort een mondkapje en probeert afstand te houden. Na een driekwartier genieten op het dek, varen we het haventje binnen. Een heerlijke zeelucht komt me tegemoet. Hotel Drachten heeft voor mij een fiets gereserveerd die bij aankomst al klaar staat bij de fietsverhuur. Ideaal! Ik maak een korte fietsrit naar het enige dorp ‘Schiermonnikoog’ en geniet op het terras van een kop koffie met appelgebak. Vervolgens fiets ik met een omweg richting een van de fijne stranden. Onderweg stop ik bij een bunker, waar je prachtig uitzicht hebt over de bossen en duinen. De moeite waard! Ik fiets nog even verder door de duinen en besluit af te stappen bij het ‘Badstrand’. Eerst een duik de zee in! Het is warm. Na een paar uur te hebben genoten van de zon, de zee en het strand was het tijd om te gaan lunchen. Paviljoen De Marlijn zit direct aan het Badstrand. Het was alweer 14.00 uur. Ik bestelde een overheerlijke, vegetarische poke bowl. Zo kleurrijk ook! Daarna fietste ik nog wat over het eiland en kwam uit bij een smalle strandingang waar je diverse buitensporten kon doen, zoals blokarten, kitesurfen, volleyballen of vliegeren. Ik ging even in de duinen zitten om te blijven kijken. Daarna was het alweer tijd om richting de boot te fietsen. Ik stopte in het dorp nog even voor een ijsje. En dan was het echt tijd om te gaan. Schiermonnikoog heeft veel te bieden heb ik ontdekt en ik kom graag nog eens terug. Na anderhalf uur reizen kwam ik weer terug bij het hotel, waar ik direct aan mijn gereserveerde tafel kon zitten voor het diner. Wat was het een heerlijke dag!

Wanneer ga jij lekker uitwaaien op de eilanden? Je kunt het Eiland Arrangement hier boeken

Bourgondisch Friesland

27 juli

Onlangs verbleef Franska.nl in Hotel Drachten! Ze schreef een leuke blog over 'Bourgondisch Friesland' en vertelt hierin wat er allemaal te doen is rondom ons hotel. Waarom zou je nog naar Frankrijk gaan? Lees de blog hier

Nieuwe versoepelingen

1 juli

We mogen ook niet-hotelgasten weer verwelkomen in ons hotel! Uiteraard volgen wij hierbij de richtlijnen vanuit de overheid en RIVM. We zien uit naar uw komst voor een heerlijke lunch, diner of borrel. Reserveert u vooraf wel uw tafel? Dat kunt u hier doen. De getroffen maatregelen na de versoepelingen staan hier voor u op een rij.

Hotel Drachten is geopend

1 juni 2020

Wij zijn blij u te mogen verwelkomen in ons hotel! Van der Valk Hotel Drachten is geopend voor hotelgasten, sinds 1 juni zijn ook onze zalen te reserveren en is ons terras bij mooi weer geopend voor niet-hotelgasten. Met aangepaste maatregelen — volgens de richtlijnen vanuit overheid en RIVM — om de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers te kunnen waarborgen. Lees hier meer over de getroffen maatregelen in ons hotel.

Revalidatiezorg voor ouderen in Van der Valk Drachten blijkt niet nodig

1 mei 2020

Goed nieuws! De vleugel die ZuidOostZorg bij Hotel Van der Valk Drachten heeft ingericht om revalidatiezorg aan ouderen te kunnen bieden blijkt niet nodig. Er is inmiddels weer voldoende capaciteit om deze zorg te leveren op bestaande zorglocaties, zoals Marrewyk in Drachten. De tijdelijke samenwerking tussen Van der Valk en ZuidOostZorg staat voor de organisaties evenwel symbool voor hoe verschillende partijen elkaar kunnen helpen in coronatijd. We zijn blij dat we ZuidOostZorg rust konden bieden door het ter beschikking stellen van onze kamers.

Lees meer over deze samenwerking op de website van ZuidOostZorg.

Zondagsbrunch To Go afhalen

28 april

De Zondagsbrunch is nu iedere week te bestellen! Wegens een succesvolle Paasbrunch To Go en de positieve feedback van onze gasten, hebben wij besloten om wekelijks een Zondagsbrunch To Go aan te bieden. De bestelde brunch kan op zondag tussen 11.00 - 12.00 uur worden opgehaald bij Hotel Drachten, waarna de gast Van der Valk thuis kan beleven.

Bestel hier de Zondagsbrunch To Go.

Extra capaciteit voor ZuidOostZorg in Hotel Drachten

10 april 2020

ZuidOostZorg heeft een vleugel van het Van der Valk Hotel in Drachten zodanig ingericht dat we er eventueel nieuwe cliënten zorg en behandeling kunnen bieden. Met het aanwijzen van locatie Marrewyk als officieel Coronacentrum hebben we een deel van onze reguliere (revalidatie)zorgcapaciteit in Marrewyk omgezet in bedden voor coronapatiënten. Deze patiënten kunnen in Marrewyk veilig en verantwoord volgens de daarvoor geldende richtlijnen worden verzorgd en behandeld.

Omdat ook de reguliere zorgvraag doorgaat hebben we in Van der Valk een vleugel ingericht waar we verschillende vormen van zorg kunnen bieden. De afgelopen week is hier hard aan gewerkt en de nodige voorbereidingen voor de vleugel zijn inmiddels getroffen. Op dit moment weten we nog niet of en wanneer we in Van der Valk cliënten gaan ontvangen en behandelen, maar we zijn blij dat we deze extra faciliteit nu achter de hand hebben. Onze dank gaat dan ook uit naar Van der Valk Drachten die ons, maar vooral de regio en mensen die zorg nodig hebben, ondersteunt met het aanbod om van hun kamers gebruik te maken.

Bron: ZuidOostZorg

Hotel Drachten hanteert aangescherpte maatregelen wegens coronavirus

16 maart 2020

Van der Valk geeft, als familiebedrijf, de hoogste prioriteit aan de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten en medewerkers en nemen hiervoor gepaste maatregelen.

Wij hopen uiteraard dat dit een bijdrage levert aan het voorkomen van verdere verspreiding van het Coronavirus. Ons familiebedrijf fungeert al vele tientallen jaren als een belangrijke ontmoetingsplaats binnen onze samenleving. Vele maatschappelijke netwerken komen binnen onze vestigingen tot stand en worden daar onderhouden. De stappen die wij nu nemen voelen dan ook als onwerkelijk en hebben wij lang als ondenkbaar gezien. In deze uitzonderlijke omstandigheden is er echter geen andere keuze. Wij vertrouwen erop dat wij als samenleving alles doen wat nodig is om deze situatie een halt toe te roepen, en sterk en veerkrachtig zijn bij het herstel in de periode daarna.

Op dit moment betekent het voor Hotel Drachten dat ons restaurant en brasserie gesloten zijn. Het hotel zal tot nader moment geopend blijven met aangepaste ontbijt en roomservicemogelijkheden.

Voor de meest gestelde vragen en antwoorden, verwijzen we u graag door naar het RIVMVoor vragen over reserveringen verwijzen wij u graag naar ons hotel via info@drachten.valk.com of +31 (0)512 52 07 05.

Met gastvrije groet,

Familie Langebeek - Van der Valk