Ontmoet Ben; Zelfstandig Chef-kok bij hotel Drachten!

10 oktober 2023

Dit jaar is onze Zelfstandig Chef-kok; Ben van Dekken, genomineerd voor de leermeester van het jaar verkiezing van 2023. Ben helpt leerlingen bij het ontwikkelen van de keukenvaardigheden en dit doet hij al 25 jaar met veel plezier en passie.  

Ben maakt een verschil met zijn werk, omdat hij als leermeester echt bezig is met de behoeften van de leerling. Hij neemt alle tijd voor de leerling en het bijzondere aan Van der Valk Drachten is dat zij hem hier de ruimte voor geven.  

“Dat is wel waar je hier heel veel de ruimte in krijgt en dat vind ik heel plezierig. En zo hoort het ook, vind ik.” 

Het is belangrijk om je als leermeester te verdiepen in de achtergrond van de leerling en je te verdiepen in wat er allemaal in zijn/haar ervaringen is gebeurd. Om de leerling zo goed mogelijk te begrijpen en te kunnen ondersteunen is het van belang om buiten de basisbegrippen van de koksopleiding te kijken.  

Ben heeft bijzondere dingen meegemaakt in zijn periode als leermeester. Zo heeft hij een jongen die volledig aan de kant is gezet door zijn familie omhooggehaald door hem kansen te bieden en hem te pushen zo veel mogelijk uit zichzelf te halen. Deze jongen begon met niks en is nu een succesvolle kok bij een goed restaurant.  

“Het is niet alleen het koken natuurlijk, maar het is ook een stukje vertrouwen geven en het gevoel dat hij erbij hoort. Dat vind ik heel bijzonder.” 

Ben wil graag dat er een leermeester keurmerk komt. Sommige bedrijven nemen leerlingen alleen aan om een paar extra handen erbij te hebben, maar het zou eigenlijk de bedoeling moeten zijn dat bedrijven leerlingen aannemen om hen daadwerkelijk te ondersteunen bij het opdoen van ervaring en het bouwen aan een toekomst. 

Ben voelt zich zeer vereerd dat hij door een school is genomineerd voor de leermeester van het jaar verkiezing. Maandag 16 oktober vindt de uitslag van de verkiezing plaats en komen we erachter of Ben heeft gewonnen. Voor ons is Ben in ieder geval al een winnaar.  

Heeft het verhaal van Ben u geïnspireerd en droomt u ervan om zelfstandig werkend kok te worden? Dan zijn wij naar u op zoek. Solliciteer direct via de website! 

Simone & Mitra in NL WERKT

09 november 2022

Onze HRM collega Simone staat samen met onze collega Mitra (huishouding) in de novembereditie van NL WERKT! Het artikel gaat over Open Hiring; een baan zonder sollicitatiegesprek. Benieuwd naar het artikel? Lees het hieronder!

Artikel NL WERKT

De week van .. Sjoerd!

05 september 2022

Ondernemend Friesland (informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland) zet elke week een ondernemer uit de buurt in de schijwerpers.. Deze week is het onze General Manager Sjoerd! Lees hier het gehele artikel: De week van Sjoerd Langebeek (of.nl)

20 jaar Van der Valk

Aan tafel met ... Tineke

7 juli 2021

Tineke werkt al bijna 14 jaar bij ons in de bediening. Of nouja, ze heeft nog een jaartje een andere functie bekleed binnen Hotel Drachten.

Lees hier een kort interview met Tineke

 

20 jaar Van der Valk

Aan tafel met ... Dinie

30 juni 2021

Dinie is in augustus dit jaar alweer 20 jaar werkzaam in de huishoudelijke dienst bij Van der Valk Drachten! Wat een mijlpaal! Ze kwam hier werken toen Sjoerd nog als klein jongetje het gras rondom het hotel maaide en werkt hier nog altijd met veel plezier.

Lees hier een kort interview met Dinie

 

Van der Valk Drachten mag uitbreiden met hotelflat

22 februari 2021

Goed nieuws! Van der Valk in Drachten mag uitbreiden met een dertig meter hoge hotelkamerflat. De overlast voor de buurt valt mee, vindt de gemeenteraad van Smallingerland. Het plan van het hotel is goed uitgewerkt, de uitbreiding is een aanwinst voor Drachten en het is goed voor de werkgelegenheid. Op de FNP na stemden alle partijen dinsdagavond in met de verlening van de omgevingsvergunning, die de weg effent voor de bouw van een nieuwe vleugel met 68 kamers. Lees het hele artikel uit de Leeuwarder Courant hier

20 jaar Van der Valk

Aan tafel met ... Corry en Tjomme

11 januari 2021

20 jaar geleden zetten Corry Van der Valk en Tjomme Langebeek een toekan op het hotel in Drachten. We feliciteren de familie met dit bijzondere jubileum. We hadden het graag uitgebreid gevierd met onze medewerkers en gasten, maar helaas is dat momenteel niet mogelijk. We hopen dat we die mogelijkheid dit jaar alsnog krijgen.

Lees hier een kort interview met Corry en Tjomme

Van der Valk stapt als eerste van Nederland over op duurzame bamboeservetten

13 november 2020

Naast kwaliteit vinden wij ook duurzaamheid erg belangrijk. Door de linnen te vervangen voor 100% biologisch afbreekbare bamboeservetten, wint Van der Valk niet enkel op het gebied van duurzaamheid, maar ze zijn ook voordeliger én efficiënter. In samenwerking met The Branding Club worden kosten, tijd en natuur gespaard, terwijl de gasten profiteren van alle voordelen die het unieke materiaal te bieden heeft.

The Branding Club schreef een mooi artikel over deze innovatie bij Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk en Hotel Drachten. Lees het artikel hier