Aan tafel met ... Tineke

7 juli 2021

Tineke werkt al bijna 14 jaar in de bediening bij Van der Valk Hotel Drachten. Of nou ja, dat is niet helemaal waar. Tineke is 14 jaar geleden begonnen in de bediening als parttimer naast haar studie aan de Hotelschool. Daarna heeft ze een jaar bij de Front Office gewerkt, maar daarna is ze weer terug in de bediening gegaan; “Ik kan niet de hele dag achter de computer zitten, daar maak je mij niet blij mee”. In die 14 jaar tijd is er wel veel gebeurd: “Het wordt allemaal wat hipper, ook met al die verbouwingen en veranderingen van systemen”, aldus Tineke.

In haar vrije tijd drinkt Tineke graag even wat met vriendinnen, of is ze druk met haar twee dochters van één en vijf jaar oud. In Hotel Drachten zie je Tineke overal; bij het ontbijt, tijdens de lunch of tijdens het diner. Tijdens corona was het natuurlijk allemaal even wat anders. De bediening serveerde het eten uit via roomservice: “Er was helemaal geen contact met de gasten. Toch was ik blij dat ik hier soms nog even heen mocht om dan nog even wat collega’s te zien”.

Tineke waardeert de huiselijke, persoonlijke sfeer van Hotel Drachten heel erg. “Er komen hier altijd een aantal vaste gasten. Sommige gasten komen hier al net zo lang als ik hier werk. Daar heb je dan al heel wat mee meegemaakt”. Het praatje met de gasten, dat vindt Tineke dan ook het leukst aan haar werk.