Aan tafel met ... Corry en Tjomme

11 januari 2021

20 jaar geleden zetten Corry Van der Valk en Tjomme Langebeek een toekan op het hotel in Drachten. Met de ambitie om er een bloeiend bedrijf van te maken.

Corry zegt trots te zijn op het feit dat zij, samen met alle medewerkers door de jaren heen, Hotel Drachten gebracht hebben tot waar het nu staat: een goed bezocht hotel, met haar vele mogelijkheden. ‘Het grootste verschil met 20 jaar geleden is dat we vroeger een grotere inbreng hadden op de werkvloer, tegenwoordig wordt er gewerkt met systemen en specialistische medewerkers. De nadruk ligt meer op het verzamelen en verwerken van data. Een mooie ontwikkeling. Wat niet veranderd is, is dat de tevredenheid van onze gasten het grootste belang is’, vertelt Corry, ‘en dat zij zich gehoord en gezien voelen’.

Tjomme omschrijft de afgelopen 20 jaar als ‘uitdagend’ en vertelt het meest geleerd te hebben van zijn eigen fouten, want bovendien leer je het meeste door gewoon te doen! Sjoerd staat nu aan het roer in Drachten, Stijn in Groningen-Hoogkerk en Derk binnenkort op Texel. Tjomme en Corry hopen dat hun zonen zich mogen ontplooien en de hotels naar een hoger niveau kunnen brengen. En dat ze bovenal met plezier blijven werken! ‘Maar’, zegt Tjomme, ‘er is meer dan werken alleen: familie en gezondheid!