Business & Events

Buffetten

Heeft u iets te vieren of organiseert u een avondje uit met familie of vrienden of een personeelsuitje? Hotel Drachten biedt u diverse mogelijkheden op culinair gebied. Maak een keuze uit een van onderstaande buffetten en combineer dit met een uurtje bowlen bij Bowling- & Partycentrum Drachten, gevestigd in hetzelfde gebouw.

Vanzelfsprekend zijn er meer mogelijkheden voor uw bijeenkomst of feest. Deze bespreken we graag zodat de dag naar uw wens kan worden ingevuld.

Neem contact op met onze afdeling Sales via 0512 - 58 63 07* of geef uw wensen door via e-mail: sales@drachten.valk.com

* Bereikbaar op werkdagen van 09.00-17.00 uur

Stamppottenbuffet € 18,00 per persoon

Van 20 tot 40 personen mag u 2 stamppotten kiezen.
Vanaf 40 personen mag u 3 stamppotten kiezen.
Indien vegetariërs: deze kunnen in overleg een gerecht van de kaart erbij geserveerd krijgen.

Winterse stamppotten | Keuze uit

  • Hutspot
  • Boerenkoolstamppot
  • Zuurkoolstamppot met appel
  • Stamppot rauwe andijvie

Zomerse stamppotten | Keuze uit

  • Witlof stamppot met perzik
  • Rucola stamppot
  • Stamppot rauwe andijvie

Deze heerlijke stamppotten worden geserveerd met lamsprocureur met jus, varkenskarbonade, zilveruitjes, schijfjes augurk en mosterd.

Als nagerecht serveren wij cassata ijs met slagroom.

Vegetarisch buffet (exclusief dessert) € 19,25 per persoon

Soep

Wisselende soep van de dag

Koude gerechten

  • Stokbrood | Kruidenboter | Boter
  • Salade caprese | Veldsla | Basilicum | Cherrytomaat | Mozzarella
  • Eisalade | Appel blokjes | Bosuimayonaise
  • Aardappelsalade | Griekse yoghurt | Paprika | Augurk | Bieslook
  • Vegan belugalinzensalade | Couscous | Gedroogde tomatent | Kruiden
  • Waldorfsalade | Appel | Ananas | Mandarijn | Selderij | Hazelnoot/walnoot
  • Pasta pestosalade | Tomaat | Ui | Olijven | Paprika | Basilicum
  • Vegan chickpeasalade | Kruidige kikkererwten | Sojaboontjes | Tomaat
  • Koolsalade | Rode kool | Rozijnen | Ui | Wortel

Warme gerechten

  • Vegan tandoori curry | Groenten | Kikkererwten | Kokosmelk
  • Champignon burger | Gebakken ui | Tomatensalsa
  • Vegan rijst | Abrikozen | Rozijnen | Noten
  • Vegan ratatouille | Seizoensgroenten
  • Aardappelgratin | Gesmolten kaas | Cherrytomaat
  • Penne pasta | Traditionele Italiaanse pittige tomatensaus | Olijven | Parmezaanse kaas | Kappertjes | Rode peper
  • Falafel | Couscous | Tzatzikisaus
  • Vegan zoete aardappelfriet
Brunchbuffet € 23,50 per persoon

Ontvangst met welkomstaperitief (ook alcoholvrij)

Kop soep

Rijk assortiment broodsoorten | Diverse soorten kaas en vleeswaren | Verschillende salades | Spiegel met gerookte vissoorten | Wisselende warme gerechten

Dessertbuffet bestaande uit o.a. soesjes, bavarois, ijstaarten en fruitsalade

Hierbij wordt koffie, thee, melk, karnemelk, chocolademelk en diverse vruchtensappen geserveerd.

Voor de kinderen is er een speciaal kinderbuffet met friet, kleine snacks en een kinderijsje.

Buffet Drachten € 27,50 per persoon

Soep

Wisselende soep van de dag (vegetarisch mogelijk)

Koude gerechten

  • Stokbrood | Kruidenboter | Boter
  • Beenhamsalade | Fetakaas | Appel | Walnoten
  • Kipsalade | Gerookte kip | Appel | Ananas | Mandarijn | Selderij | Hazelnoot
  • Vegan belugalinzensalade | Couscous | Gedroogde tomaten | Kruiden
  • Pasta pestosalade | Tomaat | Ui | Olijven | Paprika | Basilicum
  • Coburgerham | Galiameloen
  • Eisalade | Hollandse scharrelkipei | Appel blokjes
  • Visschaal | Forel | Makreel | Meerval
  • Saladebar | Diverse salades | Bijlagen

Warme gerechten

  • Tongrolletjes | Spinazie | Wakame | Bearnaisesaus
  • Kipsaté | Kippendij | Ui | Satésaus | Seroendeng | Prei
  • Varkenshaas | Varkenshaasmedaillons | Peperroomsaus
  • Gehaktballetjes | Pittige, zoetzure saus | Ananas | Gedroogde ui
  • Bonne femme | Aardappelkrieltjes | Groenten | Gebakken ui
  • Rijstschotel | Rijkgevuld met groenten
  • Ratatouille | Groenten

Dessertbuffet

Bestaande uit o.a. soezen, bavarois, ijstaarten en fruitsalade

Buffet Smallingerland € 30,50 per persoon

Soep

Wisselende soep van de dag (vegetarisch mogelijk)

Koude gerechten

  • Diverse broodsoorten | Kruidenboter | Boter
  • Salade caprese | Veldsla | Basilicum | Cherrytomaat | Mozzarella
  • Coburgerham | Meloen
  • Visschaal | Forel | Makreel | Meerval
  • Vegan belugalinzensalade | Couscous | Gedroogde tomaten | Kruiden
  • Kipsalade | Gerookte kip | Appel | Ananas | Mandarijn | Selderij | Hazelnoot
  • Gerookte zalm | Kappertjes | Rode ui
  • Saladebar | Diverse salades | Bijlagen

Warme gerechten

  • Heilbot | Spinazie | Rivierkreeftjes | Witte wijnsaus
  • Gratin Dauphinois | Gratin van aardappel | Mozzarella | Cerise tomaat | Tijm
  • Varkenshaas | Gebakken varkensmedaillons | Champignonroomsaus
  • Tandoori curry | Kip | Groenten | Kikkererwten | Kokosmelk
  • Rijst | Rijkelijk gevuld met groenten
  • Boerengoulash | Gestoofd rundvlees | Verse paprika | Ui 
  • Seizoensgroenten

Dessertbuffet

Bestaande uit o.a. soezen, bavarois, ijstaarten en fruitsalade

Buffet Friesland € 35,00 per persoon

Voorgerecht

Rundercarpaccio | Pijnboompitten | Parmezaanse kaas | Rucola | Pesto

Koude gerechten

  • Diverse broodsoorten | Kruidenboter | Boter
  • Salade caprese | Veldsla | Basilicum | Cherrytomaat | Mozzarella
  • Charcutterie | Diverse vleessoorten
  • Visschaal | Forel | Makreel | Meerval
  • Vegan belugalinzensalade | Couscous | Gedroogde tomaten | Kruiden
  • Pasta pestosalade | Tomaat | Ui | Olijven | Paprika | Basilicum
  • Kipsalade | Gerookte kip | Appel | Ananas | Mandarijn | Selderij | Hazelnoot
  • Gerookte zalm | Kappertjes | Rode ui
  • Luxe saladebar | Diverse salades | Bijlagen

Warme gerechten

  • Zalmfilet | Spinazie | Hollandaise saus
  • Gratin Dauphinois | Gratin van aardappel | Mozzarella | Cerise tomaat | Tijm
  • Kipdij op Japanse wijze | Teriyakisaus | Bosui | Paprika | Taugé | Sesam
  • Varkenslende | Honing tijmsaus | Gesmolten brie
  • Vegan tandoori curry | Groenten | Kikkererwten | Kokosmelk
  • Zacht gegaarde rundersukade | Rode wijn jus | Sjalot
  • Rijst | Abrikozen | Noten | Rozijnen
  • Seizoensgroenten

Dessertbuffet

Bestaande o.a. soezen, bavarois, ijstaarten en fruitsalade

 

Menusuggesties vanaf € 28.50 per persoon (min. 10 personen)

Menu A € 28,50 per persoon
Tomatensoep | Runderpoulet
of
*Geitenkaas salade | Van de Molkerei | Walnoot | Tomaat | Rode koolsalade | Mesclun | Rode biet | Spek | Honing dressing

*Parelcouscous | Tofu | Gemarineerde groente | Tomaat | Ui | Knoflook | Verse kruiden
of
Zalmfilet | Amandelkruidenkorst | Tomaten Meuniere
of
Parelhoenfilet | Langzaam gegaarde parelhoen | Bospaddestoelen duxelles | Tijm saus

Bokkenpoten Dame Blanche | Vanille room ijs | Meringue | Slagroom | Chocolade saus

________________________________________________________________________

Menu B € 33,50 per persoon
Carpaccio | Pijnboompitten | Krokant van Parmezaan | Rucola | Truffelmayonaise
of
*Griekse Parelcouscous salade | Tomaat | Tofu | Knoflook | Olijven | Mesclun | Gems | Zoetzure komkommer | Rode ui | Tzatziki dressing

*Camembert Fondue | Gegrilde groente | Bospaddenstoelen tapenade | Crostinis
of
Roodbaars | Gebakken roodbaars | Wakame | Parelcouscous | Garnalen | Hollandaisesaus
of
Gebakken Kalfszwezerik | Kalfshaas | Kalfsstoof | Hete bliksem | Mosterdsaus

Crème brulee | Boerenjongens | Appel | Kaneel | Vanille roomijs

________________________________________________________________________

Menu C € 40,50 per persoon
*Bietencarpaccio | Sous-vide chioggia biet | Rucola | Geitenkaas | Walnoten | Sinaasappel honingdressing
of
Rillette van zalm en krab | Geroosterde flaguette | Gemarineerde wakame | Tomatenkaviaar | Crème van camembert

*Pompoen Ravioli | Bospaddenstoelen roomsaus | Truffel olie
of
Sliptong | Twee op de graat gebakken tongen a 250 gram | Remouladesaus | Citroen
of
Striploin Entrecote | Gegrilde entrecote | Mousseline van knolselderij |
Rode wijn saus | Sjalotten

Tarte tatin | Warme appeltaart | Kaneelroomijs | Slagroom | Bitterkoekjes

*Deze gerechten kunnen ook vegetarisch worden geserveerd.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met groente en aardappelgarnituur. Gerechten worden per seizoen aangepast, onze sales afdeling informeert u hier graag over.

Kinderbuffet € 14,50 per persoon

Indien er kinderen deelnemen aan een van de genoemde buffetten, dan breiden wij deze uit met een apart kinderbuffet.

Inhoud

  • Friet
  • Aardappelvariant
  • Mini snacks
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Appelmoes
  • Kinderijsje

Prijs geldt voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar.
Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

Voorwaarden

Bij buffetten gaan wij uit van een minimale deelname van 20 volwassenen. Bij minder dan 20 volwassenen berekenen wij per ‘missende persoon’ een toeslag van 100% van de buffetprijs voor een volwassene. Voor alle buffetten gelden aangepaste prijzen en voorwaarden indien er kinderen bij aanwezig zijn.

Groepen van minder dan 18 volwassenen kunnen wij helaas geen buffet aanbieden. Hiervoor hebben wij een aantal heerlijke menu’s voor u samengesteld. Maar vanzelfsprekend zijn menu’s ook naar uw wens in te vullen.

Neem contact op met onze afdeling zaalreservering via 0512 - 58 63 07 of geef uw wensen door via e-mail: sales@drachten.valk.com.