Nieuwe versoepelingen

1 juli

We mogen ook niet-hotelgasten weer verwelkomen in ons hotel! Uiteraard volgen wij hierbij de richtlijnen vanuit de overheid en RIVM. We zien uit naar uw komst voor een heerlijke lunch, diner of borrel. Reserveert u vooraf wel uw tafel? Dat kunt u hier doen. De getroffen maatregelen na de versoepelingen staan hier voor u op een rij.

Hotel Drachten is geopend

1 juni 2020

Wij zijn blij u te mogen verwelkomen in ons hotel! Van der Valk Hotel Drachten is geopend voor hotelgasten, sinds 1 juni zijn ook onze zalen te reserveren en is ons terras bij mooi weer geopend voor niet-hotelgasten. Met aangepaste maatregelen — volgens de richtlijnen vanuit overheid en RIVM — om de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers te kunnen waarborgen. Lees hier meer over de getroffen maatregelen in ons hotel.

Revalidatiezorg voor ouderen in Van der Valk Drachten blijkt niet nodig

1 mei 2020

Goed nieuws! De vleugel die ZuidOostZorg bij Hotel Van der Valk Drachten heeft ingericht om revalidatiezorg aan ouderen te kunnen bieden blijkt niet nodig. Er is inmiddels weer voldoende capaciteit om deze zorg te leveren op bestaande zorglocaties, zoals Marrewyk in Drachten. De tijdelijke samenwerking tussen Van der Valk en ZuidOostZorg staat voor de organisaties evenwel symbool voor hoe verschillende partijen elkaar kunnen helpen in coronatijd. We zijn blij dat we ZuidOostZorg rust konden bieden door het ter beschikking stellen van onze kamers.

Lees meer over deze samenwerking op de website van ZuidOostZorg.

Zondagsbrunch To Go afhalen

28 april

De Zondagsbrunch is nu iedere week te bestellen! Wegens een succesvolle Paasbrunch To Go en de positieve feedback van onze gasten, hebben wij besloten om wekelijks een Zondagsbrunch To Go aan te bieden. De bestelde brunch kan op zondag tussen 11.00 - 12.00 uur worden opgehaald bij Hotel Drachten, waarna de gast Van der Valk thuis kan beleven.

Bestel hier de Zondagsbrunch To Go.

Extra capaciteit voor ZuidOostZorg in Hotel Drachten

10 april 2020

ZuidOostZorg heeft een vleugel van het Van der Valk Hotel in Drachten zodanig ingericht dat we er eventueel nieuwe cliënten zorg en behandeling kunnen bieden. Met het aanwijzen van locatie Marrewyk als officieel Coronacentrum hebben we een deel van onze reguliere (revalidatie)zorgcapaciteit in Marrewyk omgezet in bedden voor coronapatiënten. Deze patiënten kunnen in Marrewyk veilig en verantwoord volgens de daarvoor geldende richtlijnen worden verzorgd en behandeld.

Omdat ook de reguliere zorgvraag doorgaat hebben we in Van der Valk een vleugel ingericht waar we verschillende vormen van zorg kunnen bieden. De afgelopen week is hier hard aan gewerkt en de nodige voorbereidingen voor de vleugel zijn inmiddels getroffen. Op dit moment weten we nog niet of en wanneer we in Van der Valk cliënten gaan ontvangen en behandelen, maar we zijn blij dat we deze extra faciliteit nu achter de hand hebben. Onze dank gaat dan ook uit naar Van der Valk Drachten die ons, maar vooral de regio en mensen die zorg nodig hebben, ondersteunt met het aanbod om van hun kamers gebruik te maken.

Bron: ZuidOostZorg

Hotel Drachten hanteert aangescherpte maatregelen wegens coronavirus

 16 maart 2020

Van der Valk geeft, als familiebedrijf, de hoogste prioriteit aan de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten en medewerkers en nemen hiervoor gepaste maatregelen.

Wij hopen uiteraard dat dit een bijdrage levert aan het voorkomen van verdere verspreiding van het Coronavirus. Ons familiebedrijf fungeert al vele tientallen jaren als een belangrijke ontmoetingsplaats binnen onze samenleving. Vele maatschappelijke netwerken komen binnen onze vestigingen tot stand en worden daar onderhouden. De stappen die wij nu nemen voelen dan ook als onwerkelijk en hebben wij lang als ondenkbaar gezien. In deze uitzonderlijke omstandigheden is er echter geen andere keuze. Wij vertrouwen erop dat wij als samenleving alles doen wat nodig is om deze situatie een halt toe te roepen, en sterk en veerkrachtig zijn bij het herstel in de periode daarna.

Op dit moment betekent het voor Hotel Drachten dat ons restaurant en brasserie gesloten zijn. Het hotel zal tot nader moment geopend blijven met aangepaste ontbijt en roomservicemogelijkheden.

Voor de meest gestelde vragen en antwoorden, verwijzen we u graag door naar het RIVMVoor vragen over reserveringen verwijzen wij u graag naar ons hotel via info@drachten.valk.com of +31 (0)512 52 07 05.

Met gastvrije groet,

Familie Langebeek - Van der Valk