Van der Valk Hotel Drachten

Menukaart

Dinner and a Movie

Combineer uw filmbezoek met een diner bij Van der Valk Hotel Drachten voor € 31,50 per persoon.

Bij Van der Valk Hotel Drachten gaat u genieten van een 3-gangen diner waarna u de avond afsluit* met een film naar keuze bij De Bios Drachten (met de auto op 5 min. van het hotel).

De actuele inhoud van het 3-gangen menu vindt u hieronder.
Voor het filmprogramma neemt u contact op met De Bios Drachten (T: 0512 - 54 38 06) of kijk op de website www.biosdrachten.nl.
Onderaan deze pagina worden alvast enkele filmtips uitgelicht.

* Wenst u voor het diner naar de film te gaan en gebruik te maken van het Movie and a Dinner arrangement, dan dient u voor uw bioscoopbezoek eerst de vouchers op te halen bij Van der Valk Hotel Drachten. 


MENU

Voorgerecht

Mosterdsoep met gebakken spekjes *
* Dit gerecht kan ook vegetarisch worden geserveerd

Hoofdgerechten

Op de huidgebakken kabeljauw op rodenbietenrisotto met zoetzure biet en wittewijnsaus
of
Moussaka van aubergine, courgette,
geitenkaas en walnoten
of
Varkenshaas met een keuze uit peper-, storganoff- of
paddestoelenroomsaus

Dessert

Dame Noir
Chocolade ijs met vanillesaus, gebrande amandelen en slagroomVoorwaarden

- Het arrangement is exclusief dranken en exclusief filmtoeslagen. Het arrangement is niet mogelijk in combinatie met andere acties, specials, kortingen en/of evenementen.
- Het arrangement is dagelijks te reserveren, uitgezonderd feestdagen en in de kerstvakantie
- Dinner and a Movie vouchers zijn alleen verkrijgbaar bij Van der Valk Hotel Drachten
- Reserveren is verplicht, bij zowel Van der Valk Hotel Drachten als bij De Bios Drachten.
- Het Dinner and a Movie voucher is alleen in te leveren bij De Bios Drachten wanneer u op dezelfde dag dineert.
- Indien u eerst naar de film wenst te gaan dient u voorafgaand uw bezoek aan De Bios de vouchers op te halen bij Van der Valk Hotel Drachten.  

Filmtips (nu in de bioscoop):

Aquaman

Warner Bros. Pictures en regisseur James Wan brengen de avontuurlijke actiefilm Aquaman uit, met in de hoofdrol Jason Momoa. De film speelt zich af in de uitgestrekte, visueel adembenemende onderwaterwereld der zeven zeeën. Het vertelt het oorsprongsverhaal van de half-mens, half-Atlantiër 'Arthur Curry'. Arthur maakt de reis van zijn leven waarin hij geconfronteerd wordt met wie hij werkelijk is en waarin hij geconfronteerd wordt met wie hij werkelijk is en waarin hij ontdekt of hij het waard is om te zijn waarvoor hij is voorbestemd... een Koning. 

Cast: Jason Momoa, Nicole Kidman, Amber Heard, Dolph Lundgren, Willem Dafoe, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison, Patrick Wilson

Regisseur: James Wan
Release: 13-12-2018
Genre: actie, avontuur
Lengte: 144 minuten
Kijkwijzer: 12 jaar | geweld

A Star is Born

In A Star Is Born schitteren viervoudig Oscar® genomineerde Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle, Silver Linings Playbook) en meervoudig Oscar- genomineerde® superster Lady Gaga. Het is haar eerste hoofdrol in een grote speelfilm en Cooper maakt tevens zijn debuut als regisseur. In deze nieuwe verfilming van het tragische liefdesverhaal, speelt Bradley Cooper de aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine. Maine ontdekt - en wordt verliefd op - de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga). Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen. Jack voert een innerlijke strijd en heeft moeite met het feit dat hij steeds meer in haar schaduw komt te staan.

Cast: Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle, Sam Elliott
Regisseur: Bradley Cooper
Release: 04-10-2018
Genre: drama
Lengte: 136 minuten
Kijkwijzer: 12 jaar | angst | drugs | grof taalgebruik

Ralph Breaks The Internet

In de nieuwste animatiefilm van Disney Ralph Breaks The Internet gaan buitenbeentjes Ralph en Vanellope 'letterlijk' het internt op en surfen ze van het ene spannende en komische avontuur naar het volgende, maar is hun vriendschap wel bestand tegen de druk van deze dynamische digitale wereld? Of raakt Ralph zijn beste vriend Vanellope kwijt?

Stemmen: Frank Lammers, Georgina Verbaan, Michiel Veenstra, Anouk Maas, Sharon Doorzon, Brainpower
Regisseur: Rich Moore, Phil Johnston
Release: 12-12-2018
Genre: animatie, familiefilm
Lengte: 112 minuten
Kijkwijzer: 6 jaar | geweld | angst

Mary Queen of Scots

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan). Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeiste. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I (Margot Robbie). De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven. Mary is vastbesloten om meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijk de loop van de geschiedenis bepalen. 

Cast: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, David Tennant, Guy Pearce, Ismael Cordova, Gemma Chan, Martin Composton, Brendan Coyle, James McArdle, Ian Hart, Adrian Lester
Regisseur: Josie Rourke
Release: 17-01-2019
Genre: historisch, drama
Lengte: 124 minuten
Kijkwijzer: 16 jaar | geweld

Glass

M. Night Shyamalan brengt zijn twee bekende orginele films - Unbreakable (2001) van Touchstone Pictures en Split (2017) van Universal - samen in één explosieve, thriller: Glass. Uit Unbreakable keert Bruce Willis terug als David Dunn evenals Samuel L. Jackson als Elijah Price, ook wel bekend als Mr. Glass. James McAvoy vergezelt hen vanuit Split in zijn rol als Kevin Wendell Crumb, de man met verschillende identiteiten en Anya Taylor-Joh als Casey Cooke, de enige gevangene die een ontmoeting met het beest overleeft. Na Split, jaagt David Dunn in Glass op Crumb's bovenmenselijke identiteit van The Beast. Tijdens een aantal escalerende ontmoetingen duikt het duistere gestalte Price telkens op. Hij bezit geheimen die van cruciaal belang zijn voor beide mannen. Naast de huidige sterrencast keren ook Spencer Treat Clark en Charlayne Woodard terug uit Unbreakable, als Dunn's zoon en Price's moeder. Een nieuw gezicht is Golden Globe winnaar Sarah Paulson (American Horror Story - series). Deze ontknoping is wederom geproduceerd door Shyamalan en Blumhouse Production's Jason Blum, die ook verantwoordelijk waren voor de productie van de twee voorgaande Shyamalan films. Ze Produceren opnieuw met Ashwin Rajan en Marc Bienstock, alsook Steven Schneider, de uitvoerende producent.

 

Cast: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy
Regisseur: M. Night Shyamalan
Release: 17-01-2019
Genre: Thriller
Lengte: 129 minuten
Kijkwijzer: 16 jaar | geweld
 

Bohemian Rhapsody

De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers van de wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer aanvoelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert. 

Cast: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Mike Myers
Regisseur: Bryan Singer
Release: 01-11-2018
Lengte: 135 minuten
Kijkwijzer: 12 jaar | discriminatie | drugs

Verliefd op Cuba

Loes (Susan Visser) is na haar echtscheiding het vetrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje (Abbey Hoes) besluit te trouwen met een Cubaan (Rolf Sanchez) vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen dat haar schoonzoon in spé enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.

Cast: Susan Visser, Abbey Hoes, Jan Kooijman, Maaike Martens, Anouk Maas, Niek Roozen, Barbara Sloesen, Tjebbo Gerritsma. 
Regisseur: Johan Nijenhuis
Release: 14-02-2019
Genre: romantiek, komedie
Lengte: onbekend
Kijkwijzer: 12 jaar | geweld | drugs | grof taalgebruik

Filmtips (verwacht):

Dumbo (release: 27-03-2019)

Disney en visionair regisseur Tim Burton brengen je het gloednieuwe grootse live actieavontuur Dumbo, een geliefde klassieker waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen vleugels krijgen. Circus-eigenaar Max Medici (Danny DeVito) vraagt voormalige ster Holt Farrier (Colin Farrell) en zijn kinderen Milly (Nico Parker) en Joe (Finley Hobbins) om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren hem een lachertje maken in een al worstelende circus. Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback, wat psoedig ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) en ore komt. die vervolgens de bijzondere olifant rekruteert voor zijn nieuwste, groter dan levensgrote entertainment onderneming, Dreamland. Dumbo zweeft naar nieuwe hoogten naast de charmante en spectulaire lucht acrobaat, Colette Marchant (Eva Green), tot Holt ontdekt dat Dreamland vol zit met duistere geheimen.

Cast: Colin Farrell, Eva Green, Danny DeVito, Michael Keaton
Regisseur: Tim Burton
Release: 27-03-2019
Genre: familiefilm, live-action
Lengte en kijkwijzer onbekend.