Van der Valk Hotel Drachten

Menukaart

Dinner and a Movie

Combineer uw filmbezoek met een diner bij Van der Valk Hotel Drachten voor € 31,50 per persoon.

Bij Van der Valk Hotel Drachten gaat u genieten van een 3-gangen keuze diner waarna u de avond afsluit* met een film naar keuze bij De Bios Drachten (met de auto op 5 min. van het hotel).

De actuele inhoud van het 3-gangen menu vindt u hieronder.
Voor het filmprogramma neemt u contact op met De Bios Drachten (T: 0512 - 54 38 06) of kijk op de website www.biosdrachten.nl.
Onderaan deze pagina worden alvast enkele filmtips uitgelicht.

* Wenst u voor het diner naar de film te gaan en gebruik te maken van het Movie and a Dinner arrangement, dan dient u voor uw bioscoopbezoek eerst de vouchers op te halen bij Van der Valk Hotel Drachten. 


MENU

Voorgerechten

Breekbrood geserveerd met kruidenboter, roomboter, paddenstoelentapenade en paprika tapenade
of
Mosterdsoep
Romige mosterdsoep met uitgebakken spekjes *
of
Carpaccio
Rundercarpaccio met mosterdmayonaise, rucola, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas
 

* Dit gerecht kan ook vegetarisch worden geserveerd


Hoofdgerechten

Varkenshaas
Gebakken varkenshaas op rösti van aardappel geserveerd met keuze uit stroganoffsaus, pepersaus of champignonroomsaus
of
Gewokte kipreepjes
Roergebakken kipreepjes met Chinese kool, paprika, rode ui, sugar snaps en kerrie-kokossaus geserveerd met noodles
of
Snoekbaarsfilet
Gebakken snoekbaarsfilet gelakt met biologische appelstroop geserveerd met een Riesling-bieslooksaus en een krokante korstdeeg spekstengel
of
Pappardelle bolognese
Verse pappardelle pasta met bolognesesaus van biologische linzen, champignons, zongedroogde tomaat, wortel, courgette en basilicum, licht gegratineerd met Parmezaanse kaas


Nagerechten

Dame Blanche
Klassieker met biologisch vanille ijs, slagroom en warme chocoladesaus
of
Sorbet van vers fruit met vruchtensaus, biologisch frambozen ijs en vanille ijs, geserveerd met slagroom
of
Ierse koffie
Koffie met Jameson en room


In verband met ons kassasysteem is het helaas niet mogelijk af te wijken van het voorgestelde keuzemenuVoorwaarden

- Het arrangement is exclusief dranken en exclusief filmtoeslagen. Het arrangement is niet mogelijk in combinatie met andere acties, specials, kortingen en/of evenementen.
- Het arrangement is dagelijks te reserveren, uitgezonderd feestdagen en in de kerstvakantie. 
- Dinner and a Movie vouchers zijn alleen verkrijgbaar bij Van der Valk Hotel Drachten
- Reserveren is verplicht, bij zowel Van der Valk Hotel Drachten als bij De Bios Drachten.
- Het Dinner and a Movie voucher is alleen in te leveren bij De Bios Drachten wanneer u op dezelfde dag dineert.
- Indien u eerst naar de film wenst te gaan dient u voorafgaand uw bezoek aan De Bios de vouchers op te halen bij Van der Valk Hotel Drachten. 

Filmtips (nu in de bioscoop):

Daddy's Home 2

Nadat vader Dusty (Mark Wahlberg) en stiefvader Brad (Will Ferrell) in de hitkomedie Daddy’s Home continu met elkaar op de vuist gingen, lijken ze in dit vervolg eindelijk de strijdbijl begraven te hebben. Samen bereiden de mannen een gezellig kerstfeest voor hun kinderen voor. Als Dusty’s vader (Mel Gibson) en Brads vader (John Lithgow) ten tonele verschijnen, komen de familieruzies echter snel weer boven drijven.

Cast & Crew: Mark Wahlberg, Will Ferrell, John Lithgow, Mel Gibson
Regie: Sean Anders
Genre: Komedie
Lengte: 2:10 
Bioscoop: 9 nov 2017
Kijkwijzer: 6  I  Grof Taalgebruik  I  Geweld

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen. Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

Cast & crew: Martijn Fischer, Egbert Jan Weeber, Liam de Vries, Medi Broekman, Dolores Leeuwin
Regisseur: Barbara Bredero
Genre: Familiefilm
Release: 04-10-2017
Lengte: 74 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort. Maar als Dummie’s schilderij van juffrouw Friek voor een groot bedrag verkocht wordt én hij een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek naar Egypte. Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden? Met een plan van meester Krabbel gaan Dummie en Goos op onderzoek uit. Maar de zoektocht zit vol gevaren en de beste vrienden lopen in een valstrik. Kan Klaas hen op tijd redden of blijven Dummie en Goos voor altijd gevangen?

Cast: Julian Ras, Yahya Gaier, Roeland Fernhout, Stefan de Walle, Jennifer Hoffman, Ergun Simsek, Gürkan Küçüksentürk, Noah de Nooij       
Regisseur: Pim van Hoeve
Genre: Familiefilm, avontuur
Release: 4-10-2017
Lengte: 82 min.
Kijkwijzer: alle leeftijden

Kapitein Onderbroek: Het eerste grote avontuur (2D & 3D)

DreamWorks Animation’s Kapitein Onderbroek: het eerste grote avontuur is gebaseerd op de succesvolle boekenserie en wereldwijde sensatie. Deze rebelse en ondeugende komedie voor het hele gezin vertelt het verhaal van twee fantasierijke lolbroeken, Sjors en Harold. Als ze hun schoolhoofd hypnotiseren, denkt hij dat hij de overenthousiaste, maar niet al te snuggere superheld Kapitein Onderbroek is. Maar deze grap van Sjors en Harold loopt al snel helemaal uit de hand…

Cast: Mitchell van den Dungen Bille (Stem), Sander van Amsterdam (Stem), Fred Meijer (Stem), Huub Dikstaal (Stem)
Regisseur: Rob Letterman
Genre: Animatie, komedie, familiefilm
Release: 11-10-2017
Lengte: 89 min.
Kijkwijzer: 6 jaar | angst

The Mountain Between Us

Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven. Als ze zich realiseren dat er geen hulp zal komen, beginnen ze noodgedwongen aan een verschrikkelijke tocht door honderden kilometers wildernis. Ze vragen het uiterste van elkaar om te overleven, waardoor er onverwachts een aantrekkingskracht wordt aangewakkerd tussen de twee.
The Mountain Between Us is geregisseerd door de voor een Oscar® genomineerde Hany Abu-Assad en de hoofdrollen worden vertolkt door Oscar®-winnares Kate Winslet en Idris Elba. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Martin, in Nederland uitgebracht als ‘Over Bergen Heen’.

Cast: Kate Winslet, Idris Elba
Regisseur: Hany Abu-Assad
Genre: Drama, romantiek
Release: 26-10-2017
Lengte: 103 min.
Kijkwijzer: 12 jaar | angst

The Snowman

Michael Fassbender is inspecteur Harry Hole in de angstaanjagende thriller The Snowman, gebaseerd op de bestseller van de Noorse schrijver Jo Nesbø. Fassbender wordt bijgestaan door o.a. Rebecca, Charlotte Gainsbourg en J.K. Simmons in deze nieuwe film van regisseur Tomas Alfredson. Wanneer Harry Hole (Fassbender), hoofddetective van een gespecialiseerde misdaadeenheid, de vermissing van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval van de winter onderzoekt, vreest hij dat een ongrijpbare seriemoordenaar weer actief is. Met de hulp van een briljante nieuwe collega (Ferguson) legt de agent een verband tussen zaken van tientallen jaren geleden en deze lugubere nieuwe zaak. Ze moeten de gewetenloze dader opsporen voordat het weer gaat sneeuwen en hij opnieuw zal toeslaan. Deze thriller is in zijn geheel op lokatie in Noorwegen opgenomen, in de steden Oslo en Bergen en rondom Rjukan.

Cast: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, J.K. Simmons    
Regisseur: Tomas Alfredson
Genre: Thriller       
Release: 2-11-2017
Lengte: 119 min.
Kijkwijzer: 16 jaar | geweld | grof taalgebruik

Thor: Ragnarok (2D en 3D)

In Marvel’s Thor: Ragnarok komt Thor voor een nieuwe bedreiging te staan – de meedogenloze Hela. Thor verliest zijn magische hamer en wordt gevangen genomen aan de andere kant van het universum. Het wordt voor hem een race tegen de klok om op tijd terug te komen in Asgard om Ragnarok – de verwoesting van Asgard en het einde van de beschaving – te stoppen. Hiervoor moet Thor alleen eerst een dodelijke gladiator strijd overleven, waarbij hij recht tegenover voormalig bondgenoot en mede-Avenger de Incredible Hulk komt te staan. 

Cast: Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Idris Elba, Cate Blanchett, Chris Hemsworth, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins 
Regisseur: Taika Waititi 
Genre: Actie, avontuur 
Release 26-10-2017 
Lengte: 130 min.
Kijkwijzer: 12 jaar | geweld | angst

Weg van jou

De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. WAAR? Juist ja, Terneuzen. Weigeren is geen optie, haar carrière hangt af van het succes in Zeeuws-Vlaanderen. Ze laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives, Elise Schaap) achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof álles tegenzit. Maar wanneer ze de stoere schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet, ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen. Zou Evi dan toch kunnen aarden in de Zeeuwse klei of keert ze zo snel mogelijk terug naar Rotterdam?

Cast en crew: Katja Herbers, Lykele Muus, Carly Wijs, Maarten Heijmans, Imanuelle Grives, Elise Schaap, Guy Clemens, Margot Ros, Patrick Stoof, Leny Breederveld, Bas Hoeflaak, Nick Golterman, Pepijn Scheneveld, Sergio Herman
Regie: Jelle de Jonge
Genre: Romantiek, komedie
Release: 12-10-2017
Lengte: onbekend
Kijkwijzer: Alle leeftijden  I  Grof taalgebruik

Filmtips (verwacht):

Gek van Geluk (vanaf 07-12-2017)

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen. Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena's buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel laat de waarheid uitkomen.

Cast: Plien van Bennekom, Carly Wijs, Matteo van der Grijn, Henry van Loon, Marie Mae van Zuilen, Beppie Melissen                 
Regisseur: Johan Nijenhuis
Genre: Romantiek, komedie
Release: 07-12-2017
Lengte: Onbekend
Kijkwijzer: 6 jaar | geweld | grof taalgebruik

Huisvrouwen bestaan niet (vanaf 21-12-2017)

In de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren. Gijsje is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden. Hun bohémienne moeder Loes heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje kan verdienen met een gouden idee voor een reclamecampagne kan hen uit de financiële problemen helpen. Hiervoor moet zij zich met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’; een opdracht die meer teweegbrengt dan de drie dames ooit hadden gedacht. Huisvrouwen Bestaan Niet is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling ‘De Huisvrouwmonologen’.

Cast: Jim Bakkum, Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten, Kay Greidanus, Leo Alkemade, Loes Luca, Waldemar Torenstra, Fred van Leer, Richard Kemper               
Regisseur: Aniëlle Webster
Genre: Komedie
Release: 21-12-2017
Lengte: Onbekend
Kijkwijzer: Onbekend

Jumanji: Welcome to the Jungle (vanaf 21-12-2017)

In het gloednieuwe avontuur Jumanji: Welcome to the Jungle zijn de rollen omgekeerd wanneer vier tieners de wereld van het spel Jumanji binnengesleurd worden. Wanneer vier middelbare scholieren een oude videogame genaamd Jumanji ontdekken waar ze nog nooit van hebben gehoord, worden ze meteen de junglewereld van het spel ingetrokken. Ze veranderen in de game-personages die ze zelf kozen, gespeeld door Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black en Karen Gillan. Al snel ontdekken ze dat je Jumanji niet zomaar speelt – je moet het zien te overleven. Om het spel te verslaan, moeten zij het gevaarlijkste avontuur van hun hele leven ondernemen, anders kunnen ze voor eeuwig in de game vast blijven zitten...

Cast & Crew: Dwayne Johnson, Karen Gillian, Kevin Hart, Jack Black, Nick Jonas
Regie: Jake Kasdan
Genre: Familiefilm
Lengte:  
Release: 21 dec 2017
Kijkwijzer:  

Star Wars: The Last Jedi

The saga continues… In Lucasfilm’s Star Wars: The Last Jedi gaat de Skywalker-saga verder. Nieuwe personages uit Star Wars: The Force Awakens sluiten zich aan bij legendarische Star Wars-iconen. In een episch avontuur worden eeuwenoude mysteries over de Force en schokkende openbaringen uit het verleden onthuld…

Cast: Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, Daisy Ridley, John Boyega, Kelly Marie Tran, Oscar Isaac, Andy Serkis, Anthony Daniels, Domhnall Gleeson, Laura Dern, Benicio del Toro         
Regisseur: Rian Johnson
Genre: Actie, avontuur
Release: 13-12-2017
Lengte: Onbekend
Kijkwijzer: Onbekend