Van der Valk Hotel Drachten

Menukaart

Dinner and a Movie

Combineer uw filmbezoek met een diner bij Van der Valk Hotel Drachten voor € 30,- per persoon.

Bij Van der Valk Hotel Drachten gaat u genieten van een 3-gangen keuze diner waarna u de avond afsluit met een film naar keuze bij De Bios Drachten (met de auto op 5 min. van het hotel).

De actuele inhoud van het 3-gangen menu vindt u hieronder.
Voor het filmprogramma neemt u contact op met De Bios Drachten (T: 0512 - 54 38 06) of kijk op de website www.biosdrachten.nl.
Onderaan deze pagina worden alvast enkele filmtips uitgelicht.


MENU


Voorgerechten
Breekbrood geserveerd met kruidenboter, courgette tapenade, paprika tapenade en roomboter
of
Kippensoep met citroengras en verse prei
of 
Rundercarpaccio met truffelmayonaise, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas


Hoofdgerechten
Varkenshaas op rösti van aardappel geserveerd met pepersaus
of
Roergebakken kipreepjes met Chinese kool, paprika, rode ui, sugar snaps en yakitorisaus geserveerd met noodles
of
Gebakken roodbaarsfilet met licht gegaarde jonge spinazie en een Hollandaisesaus geserveerd met een krokante stengel van zeewier en korstdeeg
of
Groentestrudel
Strudel van spinazie, graskaas, groene asperges en gegrilde paprika geserveerd op roergebakken groenten


Nagerechten
Dame Blanche
Klassieker met biologisch vanille ijs, slagroom en warme chocoladesaus
of
Tricolore
Biologisch vanille ijs, Fryske dúmkes ijs en apfelstrudel ijs geserveerd met slagroom
of
Ierse koffie
Koffie met Jameson en room


In verband met ons kassasysteem is het helaas niet mogelijk af te wijken van het voorgestelde keuzemenu
Voorwaarden

- Het arrangement is exclusief dranken en exclusief filmtoeslagen. Het arrangement is niet mogelijk in combinatie met andere acties, specials, kortingen en/of evenementen.
- Het arrangement is dagelijks te reserveren, uitgezonderd feestdagen en in de kerstvakantie. 
- Dinner and a Movie vouchers zijn alleen verkrijgbaar bij Van der Valk Hotel Drachten
- Reserveren is verplicht, bij zowel Van der Valk Hotel Drachten als bij De Bios Drachten.
- Het Dinner and a Movie voucher is alleen in te leveren bij De Bios Drachten wanneer u op dezelfde dag dineert.

Filmtips (nu in de bioscoop):

De Smurfen en het verloren dorp (2D & 3D NL)

In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!

Cast & crew: Pip Pellens, Johnny de Mol, Bartho Braat, Kasper van Kooten, Hugo Kennis,Sarah Nauta, Ellen ten Damme, Jelka van Houten, Kees Tol, Koos van Plateringen, Roy Donders, Diederik Jekel, Tygo Gernandt
Regie: Kelly Asbury
Genre: animatie, avontuur, komedie, familiefilm
Release: 05-04-2017
Lengte: 90 minuten
Kijkwijzer: 6  I  angst

Hotel de grote L
De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen. Kos, nu de man in huis, probeert de leiding te nemen, maar de samenwerking met zijn zussen loopt helemaal mis. Kos snapt echt niets van meisjes en zij niets van hem. Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. Tegelijkertijd probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op Isabel, het mooiste meisje van het heelal. Kos krijgt het knap moeilijk, want hoe kun je zowel de beste voetballer worden als het mooiste meisje van de missverkiezing? Hotel de Grote L verscheen ook als jeugdboek van Sjoerd Kuyper. Dit boek werd in 2015 bekroond met de Zilveren Griffel en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar. Cast & crew: Julian Ras, Frank Lammers, Abbey Hoes, Bente Fokkens en Linde van der Storm Regie: Ineke Houtman Genre: familiefilm, boekverfilming Lengte: 85 minuten Release: 19-04-2017 Kijkwijzer: 9 I angst I grof taalgebruik
King Arthur: Legend of the Sword (2D en 3D)

Regisseur Guy Ritchie brengt met zijn dynamische stijl het epische actie-avontuur King Arthur: Legend of the Sword naar het grote scherm. Met Charlie Hunnam in de hoofdrol is de film een revolutionaire versie van de klassieker over de Excalibur-mythe en volgt Arthur’s reis van de straat naar de troon. Wanneer Arthur’s vader wordt vermoord, pakt zijn oom Vortigern (Jude Law) de troon. Bestolen van zijn erfgoed en zijn identiteit, vecht hij zijn weg naar boven via de achterbuurten van de stad. Maar op het moment dat hij het zwaard uit de steen trekt, verandert zijn leven volledig en moet hij zijn ware identiteit accepteren....tegen wil en dank.

Cast & crew: Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana, Djimon Hounsou, Aidan Gillen
Regisseur: Guy Ritchie
Genre: actie, avontuur
Lengte: 126 min.
Releasedatum: 11-05-2017
Kijkwijzer: 12  I  geweld  I  angst

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge (2D en 3D)

Johnny Depp keert terug als de iconische, roekeloze antiheld Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. In dit nieuwe avontuur krijgt Jack Sparrow te maken met zijn aartsvijand kapitein Salazar (Javier Bardem). Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil’s Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon. Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth (Kaya Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom en Henry (Brenton Thwaites), een eigenwijze jonge zeeman verbonden aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

Cast & crew: Johnny Depp, Javier Bardem, Kaya Scodelario, Brenton Thwaites, Geoffrey Rush, Kevin McNally
Regie: Espen Sandberg, Joachim Rønning
Genre: actie, avontuur, komedie
Lengte: 130 minuten
Release: 25-05-2017
Kijkwijzer: 12 jaar | geweld | angst

The Mummy

Een prinses (Sofia Boutella) uit het oude Egypte wordt wakker in haar graftombe, die diep begraven ligt in de woestijn. Ze is vastberaden om op een gruwelijke manier wraak te nemen en wil met haar duistere krachten over de wereld heersen. The Mummy brengt je van de verlaten zandvlaktes in het Midden Oosten naar ondergrondse labyrinten in het hedendaagse Londen. Met een mix van spektakel en spanning introduceert deze sensationele actiefilm een nieuwe, overweldigende wereld vol goden en monsters.

Cast & crew: Tom Cruise, Jake Johnson, Courtney B. Vance, Russell Crowe, Sofia Boutella, Annabelle Wallis
Regisseur: Alex Kurtzman
Genre: actie, avontuur
Lengte: 110 min.
Release: 07-06-2017
Kijkwijzer: 16 jaar | angst

Transformers: The Last Knight

In de spectaculaire nieuwe actie-film Transformers: The Last Knight zijn de mensheid en de Transformers in staat van oorlog. De sleutel tot de redding van onze toekomst ligt begraven in de geheimen van het verleden, in de verborgen geschiedenis van de Transformers op onze planeet. Optimus Prime is verdwenen. Het lot van onze wereld komt in handen te liggen van een onwaarschijnlijk gezelschap: Cade Yeager (Mark Wahlberg), Bumblebee, een Britse Lord (Sir Anthony Hopkins) en een hoogleraar van Oxford (Laura Haddock). Er kan maar één wereld blijven bestaan: die van hen, of die van ons. Verder o.a. Josh Duhamel, Gemma Chan, Isabella Moner, John Turturro, Stanley Tucci en John Goodman als de stem van Hound. Geregisseerd door Michael Bay.

Cast & Crew: Mark Wahlberg, Josh Duhamel, John Turturro, Stanley Tucci, Anthony Hopkins, Gemma Chan, Laura Haddock, Isabella Moner, John Goodman
Regie: Michael Bay
Genre: Actie
Lengte: 151 minuten
Kijkwijzer: 12  I  grof taalgebruik  I  geweld

Wonder Woman
Vóórdat ze Wonder Woman was, was ze Diana (Gal Gadot) prinses van de Amazones, een getrainde, onoverwinnelijke krijger. Een Amerikaanse piloot crasht op het strand van het paradijselijk eiland waar ze is opgegroeid. Hij komt met een verontrustende boodschap over een enorm conflict dat in de buitenwereld gaande is. In haar overtuiging dat ze deze dreiging kan stoppen, besluit ze haar eiland te verlaten. Vechtend in een allesvernietigende oorlog, zal Diana haar volledige krachten en haar ware lot ontdekken. Gal Gadot keert terug als Wonder Woman in dit epische actie-avontuur van regisseur Patty Jenkins (Monster). De internationale cast bestaat naast Gadot ook uit Chris Pine (Star Trek), Connie Nielsen (The Following, Gladiator), Robin Wright (The Girl with the Dragon Tattoo, Netflix serie House of Cards), David Thewlis (Harry Potter-films, The Theory of Everything), Danny Huston (Clash of the Titans, X-Men Origins: Wolverine), Elena Anaya (The Skin I Live In), Ewen Bremner (Exodus: Gods and Kings, Snowpiercer) en Saïd Taghmaoui (American Hustle). Cast & crew: Gal Gadot, Chris Pine, David Thewlis, Danny Huston, Ewen Bremner, Saïd Taghmaoui, Connie Nielsen, Robin Wright, Elena Anaya Regie: Patty Jenkins Genre: actie, avontuur Lengte: 133 min. Release: 15-06-2017 Kijkwijzer: 12 jaar | geweld | angst

Filmtips (verwacht):

Despicable Me 3 / Verschrikkelijke Ikke 3 (2D en 3D) (vanaf 28-06-2017)

Despicable Me 3 is de nieuwe animatiefilm van de makers van Verschrikkelijke Ikke, Verschrikkelijke Ikke 2, Minions, Huisdiergeheimen en Sing.
Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuwe avontuur! Despicable Me 3 wordt geregisseerd door Pierre Coffin en Kyle Balda met co-regisseur Eric Guillon. Geschreven door Cinco Paul en Ken Daurio. Geproduceerd door Chris Melendandri van Illumination Entertainment en Janet Healy, met Chris Renaud als uitvoerend producent.
In de originele versie met de stemmen van o.a. Steve Carell (Gru) en Kristen Wiig (Lucy) en Trey Parker (South Park en broadway hit The Book of Mormon) als slechterik Balthazar Bratt.

Cast & crew: Steve Carell, Kristen Wiig en Trey Parker
Regie: Kyle Balda, Pierre Coffin
Genre: Animatie, actie, avontuur, familiefilm
Lengte: 90 minuten
Release: 28-06-2017
Kijkwijzer: onbekend

Dunkirk (vanaf 20 juli 2017)

Het filmepos gaat over Operatie Dynamo, een actie tijdens de Tweede Wereldoorlog aangaande de evacuatie van geallieerden uit Groot-Brittannië, België, Canada en Frankrijk op het strand te Duinkerke. Operatie Dynamo vond plaats tussen 26 mei en 4 juni 1940, het beginstadium van de Tweede Wereldoorlog.

Cast & Crew: Tom Hardy
Regie: 
Genre: Drama
Lengte: nog niet bekend
Release: 20 jul 2017
Kijkwijzer: 16  I  Angst  I  Geweld

Girls Night Out (vanaf 27-07-2017)

In de gewaagde komedie Girls Night Out komen vijf studievriendinnen (Scarlett Johansson (Lucy, Ghost in the Shell), Kate McKinnon (SNL), Ilana Glazer (The Night Before), Jillian Bell (22 Jump Street) en Zoë Kravitz (X-Men: First Class) na tien jaar weer samen voor een wild vrijgezellenfeest in Miami. Het feest eindigt abrupt wanneer ze per ongeluk een mannelijke stripper om het leven brengen. De vriendinnen raken in paniek en proberen op hilarische manieren hun sporen uit te wissen.

Cast & crew: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Zoë Kravitz, Colton Haynes
Regie: Lucia Aniello
Genre: komedie, drama
Lengte: onbekend
Release: 27-07-2017
Kijkwijzer: onbekend